Teaser trailer Alan Partridge: Alpha Papa

StudioCanal heeft de eerste teaser trailer vrijgegeven voor Alan Partridge: Alpha Papa. Deze kun je hieronder bekijken. In de film speelt Steve Coogan het personage Alan Partridge, welke afkomstig is uit de Britse tv-show I’m Alan Partridge.

De naam Alan Partridge zegt wellicht niet iedereen iets, het is echter Coogans meest succesvolle creatie en vooral bekend in Engeland. Partridge was eerst een sportpresentator, vervolgens een talkshow presentator en daarna DJ. Hij was in al deze baantjes erg slecht. Partridge kwam terecht bij het radioprogramma On the Hour en het tv-programma The Day Today.

Alan Partridge: Alpha Papa

Alan Partridge heeft veel ups en downs in zijn leven. Als televisiepresentator is hij verantwoordelijk voor het doden van een gast in een live-uitzending. Nu is hij presentator bij zijn eigen radiostation North Norfolk Digital. Zijn station staat echter op het punt overgenomen te worden door een groot mediaconglomeraat en omgedoopt te worden tot Shape. De zaken nemen een dramatische wending wanneer Alan meegesleurd wordt in een gewapende belegering in Norfolk.

Alan Partridge: Alpha Papa wordt geregisseerd door Declan Lowney. Hoofdrollen zijn er voor Steve CooganColm MeaneyTim KeyKarl Theobald en Nigel Lindsay. Het scenario is geschreven door Neil Gibbons, Rob Gibbons, Steve Coogan, Armando Iannucci & Peter Baynham. De film draait vanaf  7 august 2013 in de bioscoop.