Teaser trailer voor Bankier van het Verzet

Teaser trailer Bankier van het VerzetDutch FilmWorks heeft de teaser trailer vrijgegeven voor de nieuwe grote Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet van regisseur Joram Lürsen (Publieke Werken en Het Verlangen). Bekijk deze hieronder.

[youtube T6q7Al9D-2s]

De film is een waargebeurd, maar onbekend verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. In de hoofdrollen zien we Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk en Raymond Thiry..

Bankier van het Verzet speelt zich af in Tweede Wereldoorlog als de bankier Walraven van Hall wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten. Hij twijfelt geen seconde. Met zijn broer Gijs bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Maar dat blijkt niet voldoende, dus de broers bedenken de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis. Onder het oog van de bezetters worden tientallen miljoenen guldens worden de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet.

Bankier van het Verzet draait vanaf 8 maart in de bioscoop.