Teaser trailer Disney’s Cinderella

Walt Disney Pictures heeft vandaag de teaser trailer vrijgegeven van Cinderella. Deze kun je hieronder bekijken.

Het verhaal Cinderella volgt het wel en wee van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader, een koopman, opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie. Maar ondanks alles wat ze te verduren krijgt, is Ella vastbesloten om de laatste woorden van haar moeder in ere te houden, en ‘dapper en vriendelijk te zijn’. En dan is daar de aantrekkelijke vreemdeling Kit (Richard Madden) die ze in het bos heeft ontmoet. Ella weet niet dat hij eigenlijk een prins is. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, lijkt het erop dat het geluk haar nu eens toelacht. Want Ella hoopt daar Kit weer tegen te komen. Helaas verbiedt haar stiefmoeder haar naar het bal te gaan, en scheurt harteloos haar jurk aan stukken. Maar hulp is onderweg. Een vriendelijke bedelaarster (Helena Bonham Carter) komt gewapend met een pompoen en een aantal muizen naar voren, en zal Assepoesters leven voorgoed veranderen.

De film word geregisseerd door de voor een Oscar genomineerde Kenneth Branagh. Hoofdrollen zijn er voor Lily James als Cinderella, Richard Madden als de prins, Cate Blanchett als de stiefmoeder Lady Tremaine en Helena Bonham Carter als de Fairy Godmother. Er zijn tevens rollen voor Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Derek Jacobi, Sophie McShera.

Het verhaal van Assepoester werd in 1697 geschreven door Charles Perrault. In 1950 kwam Walt Disney’s animatiefilm van het verhaal uit. Het scenario van de nieuwe film is geschreven door Chris Weitz.

Cinderella zal vanaf maart 2015 te zien zijn.