Teaser trailer voor HBO’s Perry Mason serie

HBO heeft de officiële teaser trailer vrijgegeven voor de aankomende serie-adaptatie Perry Mason van uitvoerend producent Robert Downey Jr., met in de hoofdrol Emmy Award-winnaar Matthew Rhys als titulaire strafrechtelijke advocaat. De teaser geeft ons ook onze eerste blik op Emmy-winnaars Tatiana Maslany en John Lithgow. De miniserie gaat naar verwachting in première op zondag 21 juni. Bekijk de video hieronder!

De nieuwe Perry Mason serie is gebaseerd op de romanserie van Erle Stanley Gardner en speelt zich af in 1932 in Los Angeles. Terwijl de rest van het land herstelt van de Grote Depressie, bloeit deze stad! Olie! Olympische Spelen! Films! Evangelische ijver! En een ontvoering van een kind is heel erg fout gegaan! Deze gelimiteerde serie volgt de oorsprong van de meest legendarische strafrechtadvocaat van American Fiction, Perry Mason (Rhys).

Emmy-winnaar Matthew Rhys (The Americans) speelt het titelpersonage naast Oscar-genomineerde John Lithgow (Pet Sematary, Terms of Endearment, The Crown) en Emmy-winnaar Tatiana Maslany (Orphan Black). Chris Chalk (Gotham) en Shea Whigham (Homecoming), Nate Corddry (Mom), Veronica Falcon (Queen of the South), Jefferson Mays (I Am The Night), Gayle Rankin (GLOW) en Lili Taylor (Chambers) spelen ook rollen.

De gelimiteerde serie zal worden geregisseerd en geproduceerd door Tim Van Patten, een van de langdurige medewerkers van HBO. Hij heeft aan veel populaire HBO-series gewerkt, zoals Game of Thrones, The Sopranos, Sex and the City en Deadwood. De adaptatie is mede geschreven door Rolin Jones en Ron Fritzgerald, die ook de showrunners van de serie zijn. Robert Downey Jr. (Avengers: Endgame) en Susan Downey hebben het project ontwikkeld en zullen beide uitvoerend produceren via hun Team Downey Banner. Jones, Fritzgerald en Rhy zijn ook uitvoerende producenten samen met Amanda Burrell van Team Downey en Joe Horaceck.

De avonturen van Perry Mason zijn een aantal keer geadapteerd in verschillende media. Het Perry Mason-personage is het onderwerp geweest van hoorspelen, films, televisiefilms en een televisieserie voor CBS die liep van 1957 tot 1966.