Televisiemaker Willibrord Frequin overleden aan parkinson

Voormalig presentator en journalist Willibrord Frequin is vandaag op 80-jarige leeftijd overleden aan de ziekte van Parkinson. Dat heeft zijn familie laten weten:

“In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s.”

Willibrord Frequin

De in 1941 in Arnhem geboren Frequin maakte al op vroege leeftijd kennis met de journalistiek. Zijn vader was lange tijd hoofdredacteur van het dagblad De Gelderlander.

Frequin begon in 1963 zijn journalistieke loopbaan bij de KRO als assistent-regisseur bij Studio Sport en grote evenementen. Hij werd vooral bekend als reporter voor KRO’s Brandpunt. Frequin werd in 1989 bij Brandpunt ontslagen, nadat commotie was ontstaan omdat hij een reportage over de handel in menselijke lichaamsdelen in scène zou hebben gezet. Frequin bleef tot en met 1993 in vaste dienst bij de KRO.

In de jaren negentig ging Frequin aan de slag bij RTL 4, RTL 5 en later SBS6 als presentator van Achter Gesloten Deuren en De week van Willibrord. Dit laatste was een confronterend nieuwsprogramma waarin hij allerlei soorten onrecht in de samenleving aan de kaak stelde. Zijn journalistieke methode was zeer direct en werd al snel als controversieel bestempeld.

In 2018 was Frequin samen met Gerard Cox, Barrie Stevens en Peter Faber te zien in het RTL-televisieprogramma Beter Laat Dan Nooit. In het programma gingen het groepje een maand lang samen op reis. De samenwerking werd in 2020 hervat voor een tweede seizoen

In november kondigde Frequin zijn afscheid van de televisie aan. Hij nam al voor zijn diagnose afscheid van zijn dierbaren. In februari verscheen een boek over zijn leven, geschreven door televisiemaker Fons de Poel. Frequin bracht de laatste tijd een groot deel van de dag in bed door. De keuze voor euthanasie bleef hij uitstellen, zei hij eerder in een gesprek met Art Rooijakkers voor het programma Rooijakkers over de vloer.

R.I.P. Willibrord Frequin 1941 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter