Temple met Carice van Houten vanaf december op Videoland

De Britse misdaadserie Temple van Sky One zal vanaf 10 december te zien zijn op Videoland. De serie is gebaseerd op de Noorse serie Valkyrien en gaat over een man die een ondergrondse kliniek voor gewonde criminelen opent, om op die manier de geheime experimentele behandeling van zijn vrouw te kunnen betalen. Bekijk hieronder alvast de trailer voor de serie Temple.

Temple op Videoland

Temple is het verhaal over Daniel Milton (Mark Strong), een getalenteerde chirurg wiens wereld op zijn kop komt te staan als zijn vrouw een levensbedreigende ziekte krijgt. Als alle gangbare opties voor een behandeling uitgeput raken, weigert Daniel de prognose te accepteren en op te geven. In plaats daarvan gaat hij samenwerken met een obsessieve maar verrassend vindingrijke zonderling – en samen zetten ze een ondergrondse kliniek op in het uitgebreide netwerk van verlaten tunnels onder het metrostation Temple in Londen.

Al gauw sluit Anna (Carice van Houten) zich aan, een zich schuldig voelende medisch onderzoeker wier verleden is verwikkeld met dat van Daniel, en Jamie (Tobi King Bakare), een jonge voortvluchtige bankovervaller. Daniel doet zijn best deze disfunctionele familie zo goed mogelijk te leiden terwijl zijn morele grenzen tussen het zijn van een echtgenoot, vriend en dokter op de proef worden gesteld. Maar al gauw wordt duidelijk dat hijzelf en zijn wanhopige acties er weleens de oorzaak van zouden kunnen zijn dat uiteindelijk alles instort. Hoe ver wil Daniel gaan om zijn stervende vrouw te redden?

Temple is een bewerking van de succesvolle Noorse tv-serie Valkyrien. Mark O’Rowe bewerkte deze Noorse productie tot een Britse versie. Samen met hoofdrolspeler Mark Strong is hij ook één van de uitvoerend producenten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Mark Strong, Daniel Mays en Carice van Houten. Andere rollen zijn er voor Catherine McCormack, Lily Newmark, Tobi King Bakare, Wunmi Mosaku, Craig Parkinson, Chloe Pirrie, Ryan McKen, Siena Kelly, Claire Rushbrook.

Het achtdelige serie Temple is vanaf 10 december te zien op Videoland.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter