Temuera Morrison keert terug naar Star Wars in The Mandalorian

De lijst met personages uit het uitgebreide Star Wars-universum die in het tweede seizoen van The Mandalorian verschijnt, wordt uitgebreid met de aankondiging van Temuera Morrison. Dit meldt The Hollywood Reporter. Morrison verscheen eerder in de franchise in de tweede prequel-film Attack of the Clones als Jango Fett, het genetische sjabloon voor de klonen van het Galactic Empire’s Clone Army. Jango werd gedood door Mace Windu (Samuel L. Jackson) tijdens de Battle of Geonosis, terwijl zijn kloon-zoon zou uitgroeien tot Boba Fett uit de originele trilogie.  Bronnen melden dat Morrison Boba zal spelen in het aankomende tweede seizoen van de populaire Disney+ -serie.

Naast Boba Fett zal het tweede seizoen naar verluidt het live-action debuut worden van Jedi Padawan Ahsoka Tano. Rosario Dawson (Zombieland: Double Tap) is in gesprek om het personage te spelen.

Meerdere regisseurs bevestigde onlangs ook hun betrokkenheid bij het nieuwe seizoen, waaronder Robert Rodriguez (Alita: Battle Angel), Peyton Reed (Ant-Man), Jon Favreau (The Lion King), Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels), Rick Famuyiwa (Dope) en Carl Weathers.

Na de verhalen van Jango en Boba Fett duikt er weer een krijger op in het Star Wars-universum. The Mandalorian speelt zich af na de val van het rijk en vóór de opkomst van de eerste orde. We volgen de beproevingen van een eenzame revolverheld in de buitenste regionen van de melkweg ver van de autoriteit van de Nieuwe Republiek.

Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) speelt de hoofdrol in Jon Favreau’s live-action Star Wars serie The Mandalorian. Hij is te zien als een eenzame Mandalorian revolverheld in de buitenste regionen van de melkweg en wordt vergezeld door Gina Carano (Deadpool), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Emily Swallow (Supernatural), Carl Weathers (Predator), Omid Abtahi (American Gods), Werner Herzog (Grizzly Man) en Nick Nolte (Affliction).