The Color Purple musical film krijgt releasedatum

Eerst was het een boek. Daarna werd deze verfilmd door Steven Spielberg. Vervolgens werd het geadapteerd tot een Broadway musical. Nu krijgt The Color Purple musical een film adaptatie. Er zijn vandaag meer details bekendgemaakt over de filmversie.

Gespreid over verschillende decennia wordt het verhaal vol emoties van Celie, een ongeschoolde vrouw in het landelijke Zuiden van Amerika, verteld. Wanneer ze gedwongen wordt om te trouwen met een wrede man, die ze “Mr.” noemt, raakt ze helemaal in zichzelf gekeerd en deelt ze haar leed alleen nog met God.

The Color Purple musical film

Regisseur Blitz Bazawule (Beyoncé’s Black is King) zal de film regisseren. De film gaat op 20 december 2023 in première. Oprah WinfreyQuincy Jones en Scott Sanders, wie de musical hebben geproduceerd zullen de nieuwe film ook produceren. Spielberg keert ook terug, maar niet als regisseur maar als producent.

De musical is gebaseerd op de Pulitzer Prize-winnende roman van Alice Walker en vertelt het verhaal van Celie gedurende 40 jaar terwijl ze haar plek in de wereld vindt. Walkers verhaal werd voor het eerst verfilmd in 1985 met regie van Steven Spielberg. Hoofdrollen waren er voor Danny Glover, Whoopi Goldberg, Desreta Jackson, Margaret Avery, Oprah Winfrey. De film won 11 Oscar nominaties; maar won er geen. Winfrey maakte haar speelfilm debuut.

De musical heeft een script door Marsha Norman en muziek en teksten van Brenda Russell, Allee Willis en Stephen Bray. De originele Broadway-productie liep van 2005 tot 2008 en ontving elf Tony Award-nominaties in 2006. Een geprezen Broadway-revival opende eind 2015 en liep tot begin 2017, waarbij twee Tony Awards in 2016 werden gewonnen, waaronder die voor Beste Revival van een musical.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter