The Crown seizoen 5 vanaf 9 november op Netflix

Tijdens het Netflix Tudum-evenement van vandaag werd de releasedatum van The Crown seizoen 5 onthuld door de streamer. De releasedatum van The Crown seizoen 5 is nu officieel 9 november 2022.

Net als voorgaande seizoenen zal The Crown seizoen 5 nu een geheel nieuwe cast bevatten onder leiding van Imelda Staunton als koningin Elizabeth II, Lesley Manville als prinses Margaret, Jonathan Pryce als prins Philip, Elizabeth Debicki als prinses Diana, Dominic West als prins Charles en Jonny Lee Miller als John Major.

The Crown seizoen 5

Het vierde seizoen van The Crown behandelt de jaren tussen de moord op Lord Mountbatten door de IRA in 1979 en de afzetting van Margaret Thatcher in 1990. Veel ervan gaat over Charles’ gedoemde huwelijk met Diana en vermeende spanningen in de relatie tussen de Queen en mevrouw Thatcher. De serie suggereert ten onrechte dat de affaire tussen Charles en Camilla gedurende zijn huwelijk met Diana voortduurt. In feite had Charles vrijwel geen contact met Camilla gedurende de eerste vijf jaar van zijn huwelijk in 1981. In een verzonnen scène in de eerste aflevering schrijft Lord Mountbatten om Charles te waarschuwen dat hij het gevaar loopt ‘ondergang en teleurstelling’ aan de familie te brengen, terwijl in de derde aflevering ten onrechte wordt afgebeeld hoe Thatcher wordt vernederd door de koninklijke familie in Balmoral.

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk The Audience, vertelt The Crown het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. The Crown gaat niet alleen over de monarchie, maar ook over de ondergang van een imperium, een wereld die leeft in wanorde en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

The Crown seizoen 5 is vanaf 9 november 2022 te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter