The CW annuleert Batwoman na drie seizoenen

Batwoman showrunner Caroline Dries heeft op Twitter aangekondigd dat de DC-superheldenserie geannuleerd is en niet terugkeert voor een nieuw seizoen. Ze schreef:

“Just got the sad news that #Batwoman will not be seeing an S4. I am bummed, but full of gratitude. What an honor to make 51 episodes. So many inspiring, brilliant people contributed to this series. Thank you producers, cast and crew. Thank you, fans! We love you. ❤️”

Batwoman ging in première in 2019 als onderdeel van het DC-universum series van The CW. In de serie speelde Ruby Rose oorspronkelijk de rol van Kate Kane, de nicht van Bruce Wayne die zelf een kap op zich neemt om de misdaad te bestrijden.

Na het eerste seizoen kondigde Rose aan dat ze de serie zou verlaten, waarbij zowel Rose als The CW verschillende redenen voor de splitsing gaven. Het oorspronkelijke plan was om Rose’s personage opnieuw te casten, maar dit veranderde en in plaats daarvan werd de titel van Batwoman overgenomen door het nieuwe personage Ryan Wilder, gespeeld door Javicia Leslie.

Leslie speelde Wilder’s Batwoman gedurende twee seizoenen, waarvan de meest recente in première ging op 13 oktober 2021. Het is uiteindelijk het laatste seizoen voor het personage worden.

Er is geen reden gegeven waarom The CW Batwoman heeft geannuleerd, maar het nieuws volgt op berichten dat CW-eigenaren Warner Bros. Discovery en Paramount Global het netwerk willen verkopen. Ondanks het bericht bedenkt The CW nog steeds nieuwe DC-shows, waaronder Gotham Knights, terwijl The Flash voor een negende seizoen is vernieuwd.

Batwoman geannuleerd

Batwoman wordt geleid door Javicia Leslie als Ryan Wilder, degene die de mantel van de Scarlet Knight van Kate Kane op zich nam. Seizoen 2 zag ook het debuut van Wallis Day (Krypton) als de nieuwe Kate Kane na de verrassende exit van Ruby Rose.

In de serie zijn er ook rollen voor Rachel Skarsten als Alice, Meagan Tandy als Sophie, Nicole Kang als Mary Hamilton en Camrus Johnson als Luke Fox/Batwing. Seizoen 3 ziet ook de komst van nieuwe personages, waaronder Bridget Regan als Pamela Isley/Poison Ivy, Robin Givens als Jada Jet, Nick Creegan als Marquis Jet en Victoria Cartagena als Renee Montoya.

The CW’s Batwoman is geschreven door Caroline Dries op basis van de DC-personages. Gewapend met een passie voor sociale rechtvaardigheid en een flair voor haar gedachten, gaat Kate Kane (Ruby Rose) als Batwoman de straten van Gotham op, een lesbische en hoogopgeleide straatvechtster die klaar is om de criminele heropleving van de falende stad uit de weg te ruimen. Maar noem haar nog geen held. In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate haar eigen demonen overwinnen voordat ze de roep om het Gotham-symbool van hoop te zijn kan omhelzen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter