The Defenders kunnen minstens twee jaar niet op tv of film verschijnen

Onlangs heeft Netflix zichzelf ontdaan van drie Marvel-series, door Iron Fist, Luke Cage en Daredevil binnen een paar weken na elkaar te annuleren. Terwijl Jessica Jones waarschijnlijk binnenkort tot een einde komt, werd algemeen aangenomen dat Disney deze eigendommen aan het stutten was voor de lancering van haar eigen streamingdienst Disney+ volgend jaar. Variety meldt echter dat als gevolg van een clausule in het contract tussen Disney en Netflix, de The Defenders personages ten minste twee jaar na de annulering nergens op het scherm kunnen verschijnen.

Toen Netflix zijn eerste Marvel-shows lanceerde, was er een clausule waarin stond dat ze na annulering minstens twee jaar niet in een niet-Netflix-gerelateerde film of tv-serie konden verschijnen. Dit zou betekenen dat de Man zonder Angst of de Heroes for Hire op zijn vroegst tegen het einde van 2020 ergens kunnen verschijnen. Aangezien Jessica Jones in 2019 een derde seizoen krijgt, zou haar personage uit de running zijn tot 2021. Dat is als Disney ervoor zou kiezen om deze personages terug in te laten keren. Of ze dezelfde acteurs terugbrengen of niet, is op dit moment een raadsel.

In de tussentijd weten we dat Disney+ werkt aan een series in het MCU, die zich richten op personages als Falcon, The Winter Soldier, Scarlet Witch en Loki. Ze werken ook aan een aantal Star Wars-series, waaronder Jon Favreau’s The Mandalorian en de Rogue One-prequel.