The Dropout vanaf 20 april op Disney Plus Nederland

Vanaf 20 april 2022 kun je op Disney Plus Nederland kijken naar The Dropout. De serie vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) en haar bedrijf Theranos, dat ten onrechte beweerde baanbrekende bloedtesttechnologie te hebben ontwikkeld. Bekijk hieronder de trailer voor de serie The Dropout.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus.

The Dropout Disney Plus

The Dropout op Disney Plus Nederland

Geld. Romantiek. Tragedie. Bedrog. De serie The Dropout over Elizabeth Holmes en Theranos is een ongelooflijk verhaal over ambitie en roem die vreselijk zijn misgegaan. Hoe heeft ‘s werelds jongste self-made vrouwelijke miljardair alles in een oogwenk verloren?  

In 2003 richtte de 19-jarige Elizabeth Holmes haar bedrijf Theranos op. Het beloofde een snelle en uitgebreide bloedtest met een enkele druppel bloed, allemaal dankzij een revolutionair compact, hightech apparaat. Het bedrijf haalde $10 miljard op, maar toen artsen en journalisten kritisch naar de beweringen van Theranos keken, bleken deze op drijfzand gebouwd te zijn. Het luchtkasteel van Theranos verbrijzelde, de top werd beschuldigd van fraude en Holmes werd begin dit jaar schuldig bevonden.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige podcast van Rebecca Jarvis en ABC Audio, die de carrière van Elizabeth volgde, van het verlaten van de Stanford University tot ‘s werelds jongste vrouwelijke self-made miljardair in 2003. De podcast dook diep in het verhaal en interviewde mensen die nauw verbonden waren met Elizabeth, waaronder voormalige werknemers, investeerders en patiënten, om het controversiële verhaal zo gedetailleerd mogelijk te onderzoeken.

De serie heeft rollen voor Amanda Seyfried, Naveen Andrews, Utkarsh Ambudkar, Kate Burton, Michel Gill, LisaGay Hamilton, William H. Macy, Elizabeth Marvel, Laurie Metcalf, Dylan Minnette, Alan Ruck, Sam Waterston en Michaela Watkins.

De serie die de eerste productie van Searchlight Television markeert, in samenwerking met 20th Television, werd geproduceerd door Elizabeth Meriwether, Liz Heldens, Liz Hannah, Katherine Pope, Rebecca Jarvis, Victoria Thompson en Taylor Dunn, met Meriwether ook als showrunner. Michael Showalter, die meerdere afleveringen regisseerde, produceerde ook samen met zijn Semi-Formal Productions-partner Jordana Mollick.

The Dropout serie kijken

The Dropout is vanaf 20 april 2022 exclusief te zien op Disney Plus Nederland. Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus en kijk The Dropout.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter