The Empire Strikes Back terug naar de bioscoop

Star Wars-klassieker The Empire Strikes Back bestaat binnenkort 40 jaar. Vandaar dat er al een tijdje plannen waren om dit tweede deel in de legendarische ruimte-reeks terug naar de bioscopen te halen. Het blijkt nu dat de film ook weer in de Nederlandse zalen te zijn gaat zijn. 

Bij gebrek aan nieuwe films zijn er momenteel veel bioscopen die oude klassiekers vertonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan La La Land, Back to the Future en The Shawshank Redemption. Een andere klassieke film welke binnenkort te zien gaat zijn is The Empire Strikes Back, het tweede deel in de bekende Star Wars-reeks.

The Empire Strikes Back

De exacte speeltijden van de film zijn nog niet bekend, maar we hebben zojuist te horen gekregen dat Lab-1 te Eindhoven de film in juli enkele keren zal vertonen. Het zou gaan om de originele versie. Meer informatie vindt je hier. Update: ook Pathé en VUE gaan de film vertonen.

In The Empire Strikes Back zet Darth Vader zich wederom in om de rebellen die strijden tegen het kwaadaardige Keizerrijk de kop in te kunnen drukken. De groep rebellen heeft een basis op ijsplaneet Hoth. Wanneer keizerlijke troepen daar arriveren om de rebellen uit te roeien vluchten Princess Leia en Han Solo naar Cloud City, waar ze echter door Vader gevangen genomen worden. Luke Skywalker reist vervolgens af naar een planeet genaamd Dagobah, waar hij door Jedi-meester Yoda getraind wordt in de Force.

Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back is geregisseerd door Irvin Kershner en het scenario kwam van Lawrence Kasdan en Leigh Brackett. De hoofdrollen werden vertolkt door Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, Kenny Baker, David Prowse, Anthony Daniels, Frank Oz, Peter Mayhew en James Earl Jones.

Mocht er straks meer bekend worden over de speeltijden van The Empire Strikes Back (en andere films) dan zullen wij dit uiteraard melden. Blijf hiervoor onze Instagram, Facebook-pagina of nieuwsoverzicht in de gaten houden. Bekijk ook ons overzicht met nieuwe bioscoopfilms.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter