The English Patient serie in productie bij BBC

Het boek The English Patient van Michael Ondaatje uit 1992 wordt bewerkt tot een serie.

BBC1 ontwikkelt een serie gebaseerd op de roman van Michael Ondaatje, die het romantische verhaal vertelt van een ernstig verbrande man die herinneringen aan zijn gepassioneerde verleden samenvoegt terwijl hij onder de hoede is van een Canadese legerverpleegster in een verlaten Italiaanse villa. Het project bevindt zich in de vroege stadia van ontwikkeling, maar de betrokkenheid van de BBC is een teken van de voortdurende trend om literaire titels opnieuw te verfilmen. Recente bewerkingen zijn onder meer War and Peace van Tolstoj en Les Misérables van Victor Hugo.

The English Patient serie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een vliegtuig met twee personen neergeschoten boven de woestijn. Alleen de piloot, Laszlo de Almásy, overleeft maar loopt ernstige brandwonden op. Nomaden brengen hem naar een ziekenhuis, waar hij niet in staat lijkt om te zeggen wie hij is. Hij komt bekend te staan als The English Patient en verpleegster Hana ontfermt zich over hem. Tijdens hun gesprekken ontvouwt zich langzaam de ware toedracht tot het ongeluk.

The English Patient werd in 1996 al verfilmt door Anthony Minghella en geproduceerd door Saul Zaentz. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Ondaatje uit 1992, winnaar van een Booker Prize. The English Patient heeft negen Oscars gewonnen, waaronder die voor de Beste Film, Beste Regie en Beste Vrouwelijke Bijrol.

De hoofdrollen in de film werden gespeeld door Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas, Naveen Andrews, Colin Firth, Julian Wadham, Jürgen Prochnow, Kevin Whately.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter