The Expanse seizoen 6 vanaf 10 december op Amazon Prime Video

Vandaag kondigde Amazon Prime Video aan dat The Expanse seizoen 6 vrijdag 10 december in première zal gaan. De aankondiging werd gedaan door de cast en executive producers tijdens het panel van de serie op New York Comic Con’s Metaverse, die nu beschikbaar is om te streamen op de website van NYCC. De eerste aflevering van seizoen zes zal op 10 december in première gaan, met daarna elke vrijdag nieuwe afleveringen, met als hoogtepunt een legendarische slotaflevering op 14 januari 2022. Het seizoen van zes afleveringen zal wereldwijd exclusief beschikbaar zijn op Prime Video, en wordt geproduceerd door Alcon Television Group.

The Expanse seizoen 6

The Expanse is gebaseerd op de populaire sciencefictionromans van James S. A. Corey en is mede gecreëerd en geschreven door Academy Award-genomineerden Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men).

Het zesde en laatste seizoen van The Expanse begint met het zonnestelsel in oorlog, als Marco Inaros en zijn Free Navy doorgaan met het lanceren van verwoestende asteroïde aanvallen op Aarde en Mars. Terwijl de spanningen van oorlog en verlies de bemanning van de Rocinante uit elkaar dreigen te trekken, doet Chrisjen Avasarala een gewaagde zet en stuurt voormalig marinier Bobbie Draper op een geheime missie die het tij van het conflict zou kunnen keren. Ondertussen, in de Belt, zijn Drummer en wat er over is van haar familie op de vlucht na het verraden van Marco. En op een verre planeet voorbij de Ringen, begint een nieuwe macht te rijzen.

De serie ontvouwt zich 200 jaar in de toekomst over een gekoloniseerd sterrenstelsel, wanneer twee vreemdelingen onbewust in een enorme samenzwering worden meegesleurd. Het is gebaseerd op de bestverkopende boekenreeks van de New York Times door Daniel Abraham en Ty Franck (onder de pseudoniem James S. A. Corey).

Hoofdrollen zijn er voor Steven Strait, Shohreh Aghdashloo, Dominique Tipper, Cas Anvar, Wes Chatham en Frankie Adams. Rosa Gilmore (The Handmaid’s Tale), Keon Alexander (Tyrant), Jess Salgueiro (Mouthpiece) en Burn Gorman (Pacific Rim) voegen zich dit seizoen bij de cast.

Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men, Iron Man) dienen als uitvoerende producenten naast showrunner Naren Shankar (Almost Human, Grimm).

The Expanse seizoen 6 gaat vrijdag 10 december in première.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter