The Gifted geannuleerd na twee seizoenen

Deadline meldt dat FOX hun X-Men tv-serie The Gifted na twee seizoenen heeft geannuleerd. De site zegt dat hoewel er geen gesprekken over de verhuizing naar een ander zender hebben plaatsgevonden, zou dit een mogelijkheid kunnen zijn. Na de overname van 20th Century Fox door The Walt Disney Company en de teruggave van de filmrechten van de X-Men-personages aan Marvel Studios, valt nog te bezien hoe deze personages in de toekomst zullen worden gebruikt.

Geproduceerd in samenwerking met Marvel Television en onderdeel van het ‘X-Men’-universum, vertelt de serie The Gifted het emotionele verhaal van een echtpaar wiens gewone leven wordt opgeschrikt door de plotselinge ontdekking dat hun tienerkinderen mutante krachten bezitten. Gedwongen om op de vlucht te gaan voor een vijandige regering, zoekt de familie hulp bij een ondergronds netwerk van mutanten en moeten ze vechten om te overleven.

De hoofdrollen worden gespeeld door Stephen MoyerAmy AckerSean TealeJamie Chung, Coby Bell, Emma Dumont, Blair Redford, Natalie Alyn Lind en Percy Hynes White.

The Gifted werd geproduceerd door 20th Century Fox Television in samenwerking met Marvel Television. Matt Nix (Burn Notice), Bryan Singer (de X-Men franchise), Lauren Shuler Donner (X-Men: Apocalypse, X-Men: Days of Future Past), Simon Kinberg (X-Men: Apocalypse, X-Men: Days of Future Past) en Marvel’s Jeph Loeb en Jim Chory zijn uitvoerend producent.