The Godfather – 50th Anniversary | Tijdelijk terug in de bioscoop

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Francis Ford Coppola’s meesterwerk The Godfather brengt Paramount de film tijdelijk terug in de bioscoop. The Godfather – 50th Anniversary draait van 24 t/m 27 februari beperkt in de bioscoop.

Coppola’s meesterlijke verfilming van het boek van Mario Puzo beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone en wordt terecht gezien als een van de belangrijkste filmtrilogieën uit de filmgeschiedenis. In aanloop naar het 50-jarig jubileum van de oorspronkelijke release van de eerste film op 24 maart 1972 besloten Paramount en Coppola’s productiebedrijf American Zoetrope alle drie de films in een tijdsbestek van drie jaar nauwgezet te restaureren.

Coppola zei:

“I am very proud of The Godfather, which certainly defined the first third of my creative life. With this 50th anniversary tribute, I’m especially proud Mario Puzo’s THE GODFATHER, Coda: The Death of Michael Corleone is included, as it captures Mario and my original vision in definitively concluding our epic trilogy. It’s also gratifying to celebrate this milestone with Paramount alongside the wonderful fans who’ve loved it for decades, younger generations who still find it relevant today, and those who will discover it for the first time.”

The Godfather bioscoop

The Godfather in de bioscoop

In The Godfather werd Marlon Brando met zijn rol als de patriarch van de familie Corleone bekroond met een Oscar. Regisseur Coppola geeft een angstaanjagend beeld van de opkomst en dreigende ondergang van de familie Corleone binnen de machtsverhoudingen van de georganiseerde misdaad in de V.S. Meesterlijk balancerend tussen het veilige familieleven en het smerige misdaadwereldje. Deze doordringende film werd genomineerd voor maar liefst tien Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder die voor Beste Film in 1972.

The Godfather is gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van Mario Puzo, die in Nederland werd uitgebracht als De Peetvader. De film is afkomstig van regisseur / scenarioschrijver Francis Ford Coppola.

De film heeft onder meer rollen voor Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, John Cazale, Abe Vigoda en Diane Keaton.

The Godfather – 50th Anniversary draait van 24 t/m 27 februari beperkt in de bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter