The Golden Girls-actrice Betty White overleden

Geliefde actrice en komedie icoon Betty White, het laatst overgebleven lid van de Golden Girls, is enkele weken voor haar 100ste verjaardag overleden. TMZ bracht het nieuws en gaf aan dat White vrijdagochtend thuis is overleden.

Betty White overleden

White had een van de langstlopende carrière op televisie: ze verscheen in meerdere series en had 115 acteercredits over een periode van acht decennia, beginnend in 1939, en was de eerste vrouw die een sitcom produceerde. Ze is het meest bekend vanwege haar rol als de clueless Rose Nylund in de veelgeprezen en baanbrekende sitcom The Golden Girls uit de late jaren 80/begin jaren 90.

De actrice speelde hoofdrollen in een heleboel series als The Mary Tyler Moore Show en Ladies Man tot Boston Legal en Hot in Cleveland, samen met talloze gastrollen en terugkerende rollen in series als The Love Boat tot The Bold and the Beautiful en The Simpsons. Ze speelde ook in meerdere films, van Lake Placid en Hard Rain tot Bringing Down the House en The Proposal. Ze leende haar stem aan onder andere Ponyo, The Lorax en Toy Story 4.

White heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder meerdere Emmy’s, SAG Awards, American Comedy Awards, meerdere Lifetime Achievement Awards en een Grammy.

R.I.P. Betty White 1922 – 2021 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter