The Good Doctor krijgt tweede seizoen

ABC heeft de hitdrama-serie The Good Doctor vernieuwd voor een tweede seizoen, dat vanaf 2018-2019 wordt uitgezonden. In de hoofdrol zien we Golden Globe-genomineerde Freddie Highmore (Bates Motel).  De aankondiging kwam van de president van ABC Entertainment, Channing Dungey, die zei:

“The Good Doctor’s message of inclusiveness resonates with our viewers and is a hallmark of what we aim to accomplish here at ABC. The series has quickly joined the zeitgeist and broken records in the competitive television landscape. We are thrilled to announce that Dr. Shaun Murphy will be back for another season.”

The Good Doctor is momenteel in het eerste seizoen en gaat over Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore), een jonge chirurg met autisme en savant syndroom, die verhuist van een rustig landleven naar de chirurgische eenheid van het prestigieuze St. Bonaventure-ziekenhuis. Alleen in de wereld en niet in staat om persoonlijk contact te maken met mensen om hem heen, daagt zijn enige advocaat, Aaron Glassman (Richard Schiff), het scepticisme en de vooroordelen van het bestuur en het personeel van het ziekenhuis uit wanneer hij hem binnenbrengt om zich bij het team aan te sluiten. Shaun zal harder moeten werken dan ooit tevoren, terwijl hij door zijn nieuwe omgeving en relaties navigeert om zijn collega’s te bewijzen dat zijn buitengewone medische gaven levens zullen redden.

The Good Doctor keert terug met een geheel nieuwe originele aflevering op maandag 12 maart op ABC.