The Handmaid’s Tale zal eindigen na seizoen 6

Hulu heeft The Handmaid’s Tale seizoen 6 aangekondigd. Het veelgeprezen dystopische drama van maker en showrunner Bruce Miller keert terug voor een zesde en laatste seizoen. Deze aankondiging komt vóór de terugkeer volgende week op 14 september. Er is ook bevestigd dat de vervolgserie The Testaments, gebaseerd op de nieuwste roman van Margaret Atwood, momenteel nog in ontwikkeling is nadat deze voor het eerst werd aangekondigd in 2019. Miller zei in een statement:

“It has been a true honor to tell the story of Margaret Atwood’s groundbreaking novel and chillingly relevant world, and we are thrilled to bring viewers a sixth and final season. We are grateful to Hulu and MGM for allowing us to tell this story, which unfortunately has remained as relevant as ever throughout its run, and are in awe of our incredible fans for their unwavering support, and without whom we never would have gotten to this point.”

The Handmaid’s Tale seizoen 5 zal op 14 september terugkeren met de eerste twee afleveringen. In Nederland start de reeks een dag later, met twee afleveringen op Videoland. Hierna verschijnt er iedere week (op donderdag) een nieuwe aflevering. Bekijk de trailer hieronder.

 

The Handmaid’s Tale seizoen 6

In de serie probeert Offred, één van de weinige vruchtbare vrouwen, die bekent staan als Handmaids in de Republiek Gilead, zich staande te houden als een soort surrogaat-broeimachine in het huishouden van een machtig Commander en zijn lichtgeraakte vrouw.

In seizoen 5 wordt June geconfronteerd met gevolgen voor de moord op Serena’s echtgenoot Fred Waterford aan het einde van seizoen vier. Ook zal Commandant Lawrence samenwerken met tante Lydia terwijl hij Gilead probeert te hervormen en aan de macht te komen. June, Luke en Moira vechten op afstand tegen Gilead terwijl ze doorgaan met hun missie om Hannah te redden.

De serie heeft rollen voor Emmy en Golden Globe Award-winnende actrice Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel, Ann Dowd, Max Minghella, Madeline Brewer, O-T Fagbenle, Amanda Brugel, Samira Wiley, Bradley Whitford, Sam Jaeger, McKenna Grace, Zawe Ashton, Clea DuVall, Charlie Zeltzer, Max Minghella. Nieuwe toevoeging voor seizoen 5 is Christine Ko.

The Handmaid’s Tale is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood en werd ontwikkeld door Bruce Miller. Op 26 april 2017 ging het eerste seizoen in première op de streamingdienst Hulu, in april 2018 begon het tweede seizoen en het derde seizoen is sinds 5 juni 2019 te zien.

The Handmaid’s Tale is uitvoerend geproduceerd door Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson, Fran Sears en Ilene Chaiken. Margaret Atwood fungeert als co-executive producer voor seizoen drie van de serie. MGM is de internationale distributeur voor de serie.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter