The Heavy Water War vanaf 28 april op Ziggo Movies & Series

The Heavy Water War (originele titel Kampen om tungtvannet, alternatieve titel The Saboteurs) is een zesdelige dramaserie, dat vanaf 28 april 2022 te zien is op Ziggo Movies & Series. The Heavy Water War is een meeslepende, epische Noorse serie over een vergeten strijd die de wereldgeschiedenis tekende: de inspanningen van de nazi’s om een atoombom te ontwikkelen, en het verbeten gevecht van de geallieerden om dit te voorkomen. Bekijk hieronder een trailer.

The Heavy Water War

1933. De Duitse Nobelprijswinnaar in de Natuurkunde, Werner Heisenberg, wordt gevraagd voor Hitlers geheime kernwapenprogramma. Voor het ontwikkelen van een atoombom heeft Heisenberg zwaar water nodig, een zeldzame stof die enkel in Noorwegen wordt geproduceerd. De Duitse interesse in zwaar water wekt argwaan op bij de geallieerden, die er alles aan doen om het kernwapenproject te saboteren.

De serie is een Noors-Deens-Brits-Tsjechisch-Zweedse coproductie. The Heavy Water War werd voor het eerst uitgezonden op 4 januari 2015 op NRK1 en bleek een heus kijkcijferkanon in Noorwegen, en borduurt op internationaal niveau voort op het succes van Scandinavische hitseries als Borgen, The Killing en The Bridge.

De hoofdrollen worden gespeeld door Christoph Bach, Espen Klouman HøinerAnna Friel, Pip Torrens, Dennis Storhøi, David Zimmerschied, Søren Pilmark, Benjamin Helstad.

The Heavy Water War verschijnt 28 april bij Ziggo Movies & Series.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter