The Hunchback of Notre Dame live action remake nog steeds in de maak

Een live-action Hunchback of Notre Dame-film is in de maak. Er werd aangekondigd dat de Disney-animatiefilm opnieuw tot leven komt op het grote scherm. Josh Gad, die eerder verscheen in een aantal grote Disney-projecten, waaronder Frozen en Beauty and the Beast, verklaarde onlangs op Twitter dat casten “Steeds. Dichterbij. En. Dichterbij komt”. Gad is een van de producenten van het project, dat lang geleden in 2019 voor het eerst werd aangekondigd. Waarschijnlijk neemt hij tevens de titulaire hoofdrol van de gebochelde Quasimodo op zich.

David Henry Hwang, de Tony-winnende dramaturg van M. Butterfly, zal het scenario schrijven. Musicalcomponisten Alan Menken (Beauty and the Beast, Aladdin) en Stephen Schwartz, (Wicked, Godspell en Pippin) die eerde de liedjes schreven voor de animatiefilm uit 1996, zullen wederom samenwerken aan de nieuwe film.

De nieuwe film zal gebruik maken van Disney’s eerdere film en de originele roman van Victor Hugo, maar, zoals het geval was voor de recente remakes van de studio,  zal er geen materiaal gebruikt worden uit de musicaladapatie.

The Hunchback of Notre Dame live action

Hoog boven de stad Parijs in een spectaculaire klokkentoren, kijken de vriendelijke en verlegen klokkenluider Quasimodo en zijn hilarische, waterspuwende kameraadjes naar het ‘Zottenfestival’ – het grootste feest van het jaar. Hoewel zijn meedogenloze en wrede beschermheer Frollo hem verboden heeft de klokkentoren te verlaten, stapt Quasimodo dapper een wereld in die hij nooit gekend heeft, maar waarvan hij altijd gedroomd heeft. Als hij vrienden geworden is met de beeldschone zigeunerin Esmeralda en haar vrolijke geit Djali, belandt Quasimodo in een wervelend avontuur vol actie, spanning en bijzondere verassingen!

De stemmencast van de originele versie bestond uit onder andere Tom Hulce, Demi Moore, Kevin Kline, David Ogden Stiers, Paul Kandel, Charles Kimbrough, Tony Jay, Mary Wickes, Jason Alexander, Heidi Mollenhauer. In Nederland waren o.a. Raymond Kurvers, Vera Mann, Edmond Classen te horen.

De regie was in handen van Gary Trousdale en Kirk Wise.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter