The Hunger Games: Catching Fire op #1 aan Box Office

Lionsgate‘s The Hunger Games: Catching Fire heeft het meeste opbracht aan de Amerikaanse box office in 2013. De film wist $409.4 miljoen in het laatje te brengen in slechts de eerste 49 dagen nadat deze in de bioscoop verscheen. Iron Man 3 wist in totaal ‘slechts’ $409 miljoen op te brengen, waardoor The Hunger Games: Catching Fire deze film net verslagen heeft. Iron Man 3 staat wereldwijd echter ver bovenaan met een opbrengst van $1.215 miljard.

Catching Fire, welke records heeft verbroken met het grootste openingsweekend in november ooit ($158.1 miljoen), is al de 13de best verdienende film in Amerika in de geschiedenis van film. Deze verdiende meer dan de eerste The Hunger Games film, welke $408 miljoen opbracht bij de Amerikaanse kassa’s. Afgelopen dinsdag werd deze vijfde in de ranklijst van films welke het snelst de $400 miljoen grens overschreden.

De volgende twee vervolgen van The Hunger Games franchise, The Hunger Games: Mockingjay Part I en The Hunger Games: Mockingjay Part 2, zijn momenteel in productie en worden respectievelijk op 21 november 2014 en 20 november 2015 uitgebracht.

The Hunger Games: Catching Fire begint als Katniss (Jennifer Lawrence) en Peeta (Josh Hutcherson) weer terug naar huis keren, na hun overwinning in de vierenzeventigste Hongerspelen. Dat ze hebben gewonnen betekent echter dat ze zich al snel weer om moeten draaien en hun familie en vrienden achter moeten laten. Dit om op een overwinningstour langs alle districten te gaan. Tijdens de reis voelt Katniss dat het volk geneigd is tot revolutie, maar het Capitool heeft nog altijd strak de touwtjes in handen. Daarnaast worden de voorbereidingen getroffen voor de vijfenzeventigste Hongerspelen, de zogenaamde Kwartskwelling. Daarbij moeten alle winnaars van de voorgaande vijfentwintig spelen het tegen elkaar opnemen in de arena.

Hoofdrollen zijn er voor Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Toby Jones, Woody Harrelson, Jena Malone, Philip Seymour Hoffman en Jeffrey Wright.

De film wordt geregisseerd door Francis Lawrence op basis van een scenario door Suzanne Collins.