The Lord of the Rings: The Rings of Power trekt meer dan 25 miljoen kijkers

Amazon heeft bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: The Rings of Power op de premièredag wereldwijd meer dan 25 miljoen kijkers trok en daarmee alle eerdere records verbreekt waarmee het de grootste première in de geschiedenis van Prime Video is. De serie is wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden exclusief op Prime Video te zien.

Jennifer Salke, head of Amazon Studios, zei:

“Het is op de één of andere manier toepasselijk dat Tolkiens verhalen – die behoren tot de populairste aller tijden, en wat velen beschouwen als de ware oorsprong van het fantasy-genre – ons naar dit eervolle moment hebben geleid. Ik ben de Tolkien Estate – en onze showrunners J.D. Payne en Patrick McKay, uitvoerend producent Lindsey Weber, cast en crew – zo dankbaar voor hun onvermoeibare gezamenlijke inspanningen en tomeloze creatieve energie. Het zijn de tientallen miljoenen fans die kijken – die duidelijk net zo gepassioneerd over Midden-aarde als wij – die onze echte graadmeter voor succes zijn.”

Afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power zullen wekelijks verschijnen tot en met de seizoensfinale van 14 oktober op Prime Video.

The Lord of the Rings: The Rings of Power ging op vrijdag 2 september in première op Prime Video. J.R.R. Tolkien’s legendarische geschiedenis van de Second Age of Middle-earth staat centraal in dit epische drama dat zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van The Hobbit en The Lord of the Rings boeken afspeelt.

 The Lord of the Rings: The Rings of Power

Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien‘s The Hobbit en The Lord of The Rings. De langverwachte serie speelt zich af in de Second Age. Dat plaatst ongeveer 3.000 jaar geschiedenis tussen de serie en het begin van The Lord of the RingsPeter Jackson‘s Fellowship of the Rings speelde zich af aan het einde van de Second Age, toen de laatste alliantie van elven en mannen de strijdkrachten van Sauron confronteerde.

De reeks neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.

De castleden zijn Robert AramayoOwain ArthurNazanin BoniadiTom BudgeMorfydd ClarkIsmael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella KavenaghJoseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman, Cynthia Addai-RobinsonMaxim BaldryIan BlackburnKip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum, Simon Merrells,​ Geoff Morrell, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Peter Tait, Alex Tarrant, Leon Wadham, Ben Walker en Sara Zwangobani.

The Lord of The Rings: The Rings of Power is sinds 2 september 2022 te zien op Amazon Prime Video.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter