The Lord of the Rings tv-serie speelt zich af in Second Age

‘Welcome to the Second Age’ is het nieuwste bericht dat vandaag verscheen op Amazons The Lord of the Rings Twitter kanaal. Hiermee bevestigt Amazon dat de Lord of the Rings tv-serie zich in dat tijdperk af zal spelen. Dat vermoeden begonnen Tolkien kenners al te krijgen nadat er kaarten werden vrijgegeven van Midden-Aarde waarin locatienamen uit dat tijdperk te zien waren. Eerder werd nog gespeculeerd dat de serie zou draaien om een jonge Aragorn. Met deze onthulling is dat gerucht definitief van de baan, aangezien Aragorn veel later geboren wordt.

De Tweede Era staat ook wel bekend als The Age of Númenor. Als je kijkt naar de nieuwste geactualiseerde kaart in deze tweet dan zie je dat het eiland van Númenor is toegevoegd. Númenor is een mytische stad waar mensen vroeger woonden. Tegen de tijd dat Frodo en Aragorn ter wereld kwamen was deze stad al duizenden jaren verdwenen. Het eiland was een geschenk van de Valar, de goden van Midden-Aarde. Helaas zou dit koninkrijk later vallen nadat mensen ongehoorzaam werden.

De Tweede Era duurt ongeveer 3441 jaar. Met dit nieuws is dus nog niet geheel duidelijk wanneer het verhaal zich zal afspelen en welke personages we kunnen verwachten. In de Tweede Era vinden belangrijke gebeurtenissen plaats, zoals de stichting van de elvenstad Rivendell, het smeden van de Ringen der macht en de eerste oorlog tegen Sauron. Er is ook nog niks bekend gemaakt over de cast. Als we de eerste namen horen kunnen we waarschijnlijk met meer zekerheid een tijdperk definiëren.