The Queen’s Gambit trailer met Anya Taylor-Joy als een schaakgenie

Netflix heeft de volledige trailer vrijgegeven voor Scott Frank‘s aankomende serie-adaptatie van Walter Tevis’ roman The Queen’s Gambit. Deze kun je hieronder bekijken, evenals de poster. In de hoofdrol zien we Anya Taylor-Joy (The Witch) terwijl haar personage te maken heeft met de gevolgen en druk van een vrouwelijk genie in een door mannen gedomineerde schaakwereld. Dit is het eerste grote tv-project van Taylor-Joy nadat ze voornamelijk in films speelde en ondersteunende rollen vertolkte in series zoals Atlantis, The Miniaturist en Peaky Blinders.

The Queen’s Gambit op Netflix

De serie The Queen’s Gambit is gebaseerd op de roman van Walter Tevis uit 1983. Het drama is een coming-of-age-verhaal dat de werkelijke kosten van genialiteit onderzoekt. De jonge Beth Harmon (Taylor-Joy) werd eind jaren vijftig verlaten en toevertrouwd aan een weeshuis in Kentucky en ontdekt een verbazingwekkend talent voor schaken. Ondertussen raakt ze verslaafd aan kalmerende middelen die door de staat worden verstrekt als kalmerend middel voor de kinderen. Achtervolgd door haar persoonlijke demonen en aangewakkerd door een cocktail van verdovende middelen en obsessie, verandert Beth in een indrukwekkend bekwame en glamoureuze outcast, terwijl ze vastbesloten is om de traditionele grenzen te doorbreken die zijn vastgesteld in de door mannen gedomineerde wereld van competitief schaken.

Naast Taylor-Joy bevat de cast namen als Marielle Heller (A Beautiful Day in the Neighborhood), Thomas Brodie-Sangster (Maze Runner-franchise), Moses Ingram, Harry Melling (The Old Guard) en Bill Camp (The Outsider).

De serie is geregisseerd en mede geschreven door Scott Frank, tweevoudig genomineerd voor een Academy Award (A Walk Among The Tombstones) en uitvoerend geproduceerd door Frank, William Horberg en Allan Scott, die ook de serie mede hebben gemaakt.

The Queen’s Gambit gaat op 23 oktober in première op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter