The Sparks Brothers vanaf 14 april in de Nederlandse bioscoop

Maak een muzikale reis met de broers Ron en Russell Mael door vijf bizarre en bijzondere decennia van Sparks: de favoriete band van jouw favoriete band. The Sparks Brothers is de nieuwe documentaire van regisseur Edgar Wright (Baby Driver, Shaun of the Dead, Hot Fuzz). Bekijk hieronder een trailer.

The Sparks Brothers

The Sparks Brothers

Hoe kan een rockband tegelijkertijd succesvol, ondergewaardeerd èn enorm invloedrijk zijn en toch door velen over het hoofd worden gezien? Maak een muzikale reis met de broers Ron en Russell Mael door vijf bizarre en bijzondere decennia van Sparks: de favoriete band van jouw favoriete band. The Sparks Brothers is de nieuwe documentaire van regisseur Edgar Wright (Baby Driver, Shaun of the Dead, Hot Fuzz).

De documentaire bevat lange interviews met Ron Mael en Russell Mael, samen met korte interviews met muzikanten als Beck, Flea van Red Hot Chili Peppers, Steve Jones van de Sex Pistols, Alex Kapranos van Franz Ferdinand, Stephen Morris en Gillian Gilbert van Joy Division en New Order, Vince Clarke en Andy Bell van Erasure, Weird Al Yankovic, Thurston Moore van Sonic Youth en Nick Rhodes van Duran Duran.

Wright interviewde platenproducenten die met de band samenwerkten, zoals Todd Rundgren, Giorgio Moroder, Jane Wiedlin en Tony Visconti. De film bevat interviews met eerdere leden van de groep die vanaf het begin van de jaren zeventig tot het begin van de jaren 2020 met de Maels in de verschillende Sparks-opstellingen hebben gewerkt, waaronder Les Bohem en Christi Haydon. Een aantal fans wordt geïnterviewd, waaronder tv-producent Jonathan Ross, rockjournalist Paul Morley, auteurs Neil Gaiman en Tosh Berman, en acteurs als Jason Schwartzman, Mark Gatiss en Mike Myers.

The Sparks Brothers is vanaf 14 april te zien in de Nederlandse bioscoop.

 

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter