The Tiger King and I | Nieuwe aflevering Tiger King vanaf 15 april

Heads up, all you cool cats and kittens: Netflix heeft zojuist bevestigd dat er een nieuwe aflevering van Tiger King komt.

De streamingdienst zal een achtste aflevering van de succesvolle documentairereeks uitbrengen. De nieuwe aflevering, getiteld The Tiger King and I, wordt aangekondigd als een aftershow gepresenteerd door Joel McHale. Het bevat ook nieuwe interviews met John Reinke, Joshua Dial, John Finlay, Saff, Erik Cowie, Rick Kirkman en Jeff en Lauren Lowe.

Helaas voor de Nederlandse & Belgische fans: die moeten ietsepietsje langer wachten, want de aflevering is hier vanaf 15 april te zien. Hieronder kun je de teaser bekijken.

Tiger King ontpopte zich de afgelopen weken tot dé grote nieuwe kijkcijferhit van streamingdienst Netflix. In vrijwel alle landen ter wereld staat de serie bovenaan de lijst met best bekeken programma’s van Netflix.

Tiger King vertelt het verhaal van een excentrieke dierentuin-eigenaar die zichzelf Joe Exotic noemt. Zijn jarenlange vete met de baas van een dierenrechtenorganisatie vormt de rode draad, maar de serie neemt een reeks bizarre zijpaden.

Centraal staat de zelfbenoemde Tiger King Joe Exotic, een volgetatoeëerde tijgerliefhebber annex countryzanger met een geblondeerd matje. Joe Exotic, die eigenlijk Joe Schreibvogel heet, was ooit de eigenaar van rond de 200 tijgers en andere katachtigen, samengebracht in zijn Greater Wynnewood Exotic Animal Park in Oklahoma. De een omschrijft hem als ‘een mythisch personage midden in de rimboe van Oklahoma’ de ander als ‘een totaal geschifte, homoseksuele, schietgrage, drugsverslaafde fanaat’.

De documentaire is geregisseerd door Eric Goode en Rebecca Chaiklin.

Sinds 20 maart is Tiger King: Murder, Mayhem and Madness te zien op Netflix.