Tiger King 2 verschijnt later dit jaar op Netflix

Netflix heeft bevestigd dat Tiger King 2 later dit jaar op de streamer zal verschijnen. Het tweede seizoen staat garant voor net zoveel chaos en gekte als het eerste seizoen, schrijft de streamingdienst op Twitter. Netflix blijft zich inzetten om meer true crime content te produceren en breidt zijn line-up uit met de officiële aankondiging van vijf aankomende true crime-documentaires.

In een aankondigingsvideo voor meerdere Netflix documentaires zijn ook beelden te zien van Joe Exotic en Carole Baskin, de twee hoofdrolspelers uit het eerste seizoen. De gemoederen tussen de twee liepen zo hoog op, dat Exotic werd veroordeeld voor het beramen van een moord op Baskin. Exotic zit momenteel een gevangenisstraf uit voor dat feit en verschillende gevallen van dierenmishandeling.

Na het succesvolle debuut belooft Netflix Tiger King een tweede seizoen te geven. De tweede reeks wordt opnieuw geregisseerd door Eric Goode en Rebecca Chaiklin, die beide uitvoerend produceren samen met Chris Smith en Fisher Stevens. De docuserie is een productie van A Goode Films Production, Library Films en Article 19 Films.

Vanwege de impact van het eerste seizoen inspireerde het enkele studio’s en netwerken om te proberen het waargebeurde misdaadverhaal om te zetten in een beperkte serie. Er zijn momenteel twee Tiger King-projecten in ontwikkeling: een gelimiteerde Peacock-serie met Kate McKinnon als Carole Baskin, en een Netflix serie van Ryan Murphy, met Rob Lowe als Joe Exotic.

Ondertussen staan ​​de andere vier documentaires met de titels als The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman, The Tinder Swindler, Trust No One: The Hunt for the Crypto King en Bad Vegan allemaal gepland voor releases in 2022.

Tiger King 2

Tiger King ontpopte zich eerder tot dé grote nieuwe kijkcijferhit van streamingdienst Netflix. In vrijwel alle landen ter wereld staat de serie bovenaan de lijst met best bekeken programma’s van Netflix.

Tiger King vertelt het verhaal van een excentrieke dierentuin-eigenaar die zichzelf Joe Exotic noemt. Zijn jarenlange vete met de baas van een dierenrechtenorganisatie vormt de rode draad, maar de serie neemt een reeks bizarre zijpaden.

Centraal staat de zelfbenoemde Tiger King Joe Exotic, een volgetatoeëerde tijgerliefhebber annex countryzanger met een geblondeerd matje. Joe Exotic, die eigenlijk Joe Schreibvogel heet, was ooit de eigenaar van rond de 200 tijgers en andere katachtigen, samengebracht in zijn Greater Wynnewood Exotic Animal Park in Oklahoma. De een omschrijft hem als ‘een mythisch personage midden in de rimboe van Oklahoma’ de ander als ‘een totaal geschifte, homoseksuele, schietgrage, drugsverslaafde fanaat’.

De documentaire is geregisseerd door Eric Goode en Rebecca Chaiklin.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter