Tim Story regisseert Shaft reboot

Tim Story regisseert Shaft rebootVolgens Deadline heeft New Line Cinema een regisseur gevonden voor de Shaft, namelijk Tim Story. Hij is vooral bekend van de eerste twee Fantastic Four films uit 2005 en 2007. Daarnaast regisseerde hij Think Like a Man en Ride Along.

Net als in de reboot uit 2000 reboot, waarin Samuel L. Jackson het neefje speelde van de legendarische detective, zal de nieuwe Shaft-film een sequel zijn. Deze zal zich richten op de zoon van John Shaft en speelt zich af in New York City.

De Shaft reboot heeft een scenario van Kenya Barris en Alex Barnow. De originele film, die in 1971 uitkwam, is gebaseerd op Ernest Tidyman’s boeken. De film draait om John Shaft (Richard Roundtree), een detective die een vermist meisje moet opsporen in Harlem. Shaft verwierf cultstatus met behulp van Isaac Hayes z’n iconische soundtrack. De film kreeg twee vervolgen, namelijk Shaft’s Big Score in 1972 en Shaft in Africa in 1973. In ’73 speelde Roundtree nog eenmaal Shaft in de kortstondige CBS serie.