Tina Fey maakt van haar Mean Girls musical een film

Mean Girls is een film en een musical geweest. Nu wordt het beide. Tina Fey en de producenten van de Broadway-productie hebben donderdag aangekondigd dat ze terugkeren naar North Shore High en dat ze de musical Mean Girls zullen adapteren tot een nieuwe film voor Paramount Pictures. De musical is natuurlijk gebaseerd op Fey’s film uit 2004 met dezelfde naam, wat betekent dat de nieuwe film een ​​film is op basis van een musical op basis van een film. Fey zei in een verklaring:

“I’m very excited to bring Mean Girls back to the big screen. It’s been incredibly gratifying to see how much the movie and the musical have meant to audiences. I’ve spent 16 years with these characters now. They are my Marvel Universe and I love them dearly.”

De musical Mean Girls is een hit sinds deze opende op Broadway in 2018. Fey adapteerde haar eigen scenario voor het podium, met muziek van haar man Jeff Richmond, en teksten van Nally Benjamin (Legally Blonde). Het verhaal van de musical is grotendeels hetzelfde als dat van de film, maar sommige zaken zijn natuurlijk wel geüpdatet. Zo spelen computers en social media een veel grotere rol in de rotstreken die de hoofdrolspelers met elkaar uithalen.

Mean Girls was een groot succes en betekende de doorbraak van Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried.