Titanic-acteur David Warner overleden

De Britse acteur David Warner, bekend van rollen in onder meer Titanic, The Omen en Tron, is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC maandag. De acteur stierf aan de gevolgen van kanker.

Tot zijn bekendste films behoren de horrorklassieker The Omen uit 1976 en megahit Titanic uit 1997. In The Omen speelt hij een fotograaf die op gruwelijke wijze wordt onthoofd als hij ontdekt dat de zoon van satan op aarde is. In Titanic speelde hij Lovejoy.

David Warner

David Warner was een Engels acteur, die in film, televisie en theater werkte. Hij ging naar de Royal Academy of Dramatic Art en na zijn toneeldebuut in 1962 trad hij toe tot de Royal Shakespeare Company (RSC) met wie hij Henry VI speelde in The Wars of the Roses-cyclus in het West End’s Aldwych Theatre in 1964 voor de RSC-cast hem als Prins Hamlet in Hamlet. Hij bereikte bekendheid op het scherm in 1966 door zijn hoofdrol in de Karel Reisz-film Morgan: A Suitable Case for Treatment, waarvoor hij werd genomineerd voor de BAFTA Award voor Beste Acteur in een Hoofdrol.

Warner speelde zowel romantische hoofdpersonen als gemene personages in verschillende media, waaronder The Ballad of Cable Hogue, Straw Dogs, Cross of Iron, The Omen, Holocaust, The Thirty Nine Steps, Time After Time, Time Bandits, Tron, A Christmas Carol, Portrait in Evil, Titanic, Mary Poppins Returns en verschillende personages in de Star Trek-franchise, in de films Star Trek V: The Final Frontier, Star Trek VI: The Undiscovered Country.

In 1981 won hij een Emmy Award voor Outstanding Supporting Actor in een miniserie voor zijn vertolking van Pomponius Falco in de tv-miniserie Masada.

David Warner 1941 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter