Tom Clancy’s Jack Ryan vernieuwd voor derde seizoen

Amazon heeft aangekondigd dat Tom Clancy’s Jack Ryan nog voor de première van seizoen 2 is vernieuwd voor een derde seizoen. De aankondiging werd gedaan tijdens de presentatie van de studio in de TCA’s.

In seizoen 2 confronteert Jack Ryan de mensen aan de macht in een gevaarlijk, afnemend democratisch regime in Zuid-Amerika. De opnames van het tweede seizoen beginnen deze zomer in Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

John Krasinski (The Office en 13 Hours) speelt de titelrol. Met een originele verhaallijn en met behoud van de favoriete personages, is Tom Clancy’s Jack Ryan een actievolle CIA-thriller die het publiek op het puntje van zijn stoel houdt. De serie draait om Jack Ryan, een opkomende CIA-analist die voor de eerste keer in een gevaarlijke veldopdracht is beland. Ryan weet een patroon in terroristische communicatie bloot te leggen, wat hem in het centrum van een gevaarlijk spel lanceert met een nieuw soort terrorisme dat de vernietiging op wereldschaal bedreigt. In de serie zijn ook rollen voor Wendell Pierce (The Wire) als James Greer en Abbie Cornish (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) als Cathy Mueller.

Jack Ryan debuteerde in 1984 in het boek The Hunt for Red October Tom Clancy. Het personage was vanaf 1990 te zien in vijf verschillende films, namelijk The Hunt for Red OctoberPatriot GamesClear and Present DangerThe Sum of All Fears en Jack Ryan: Shadow Recruit. De rol werd gespeeld door Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck en Chris Pine.