Tom Holland en Robert Downey Jr. in Back to the Future deepfake

De YouTuber EZRyderX47 heeft een tweetal deepfake-video’s gemaakt waarin Robert Downey Jr. en Tom Holland in de klassieker Back to the Future (1985) zijn geplakt. Deze kun je hieronder bekijken. Holland en Downey waren eerder al samen in het Marvel Cinematic Universe te zien als Spider-Man en Tony Stark. Ook zijn ze samen in Dolittle te zien en horen.

Deze Back to the Future deepfake video is de zoveelste in een rijtje van bekende filmscènes met een andere acteur in de hoofdrol. Eerder zagen we Jim Carrey al schitteren in The Shining, Will Smith in The Matrix en zagen we de reactie van George Lucas op de trailer van Star Wars: The Rise of Skywalker. Tevens zagen we Macaulay Culkin veranderen in een mini Sylvester Stallone in de verontrustende Home Alone-deepfake video Home Stallone. De implicaties van deepfake-technologie zijn een grote zorg naarmate de software zich blijft ontwikkelen, maar voorlopig blijven deepfakes meestal een bron van amusement. Creatieve videomakers gebruiken het om waanzinnig rare en soms briljante acteurs te wisselen.

De Back to the Future trilogie was een enorm succes in de jaren tachtig. De eerste Back to the Future werd uitgebracht op 3 juli 1985 en werd gevolgd door de sequel in 1989. In 1990 volgde de laatste film, welke zich afspeelde in het wilde westen. In de films speelt Michael J. Fox de tiener Marty McFly. Hij is bevriend met de dwaze uitvinder Doc Brown (gespeeld door Christopher Lloyd), die een tijdmachine heeft gemaakt.