Tom Holland of Timothée Chalamet als Willy Wonka in prequel film?

Na de officiële bevestiging van een Willy Wonka prequel film door Warner Bros. Pictures, meldt Collider dat de studio naar verluidt van plan is om MCU-ster Tom Holland of Oscar-genomineerde Timothée Chalamet in te schakelen voor de titelrol in de aankomende Charlie and the Chocolate Factory prequel.

Willy Wonka prequel film

Holland en Chalamet zijn tegenwoordig twee van Hollywoods meest gewilde acteurs. Holland vond succes na zijn breakout-rol als Spider-Man in Marvel Studios en Sony Pictures blockbuster films. Chalamet kreeg kritische erkenning voor zijn optreden in Luca Guadagnino’s Call Me by Your Name. Interessant genoeg was dit niet de eerste keer dat de twee jonge acteurs allebei in aanmerking kwamen voor een grote rol, aangezien Chalamet naar verluidt ook een van de vele acteurs was die door Sony en Marvel in overweging werden genomen voor de rol van Spider-Man.

Wonka, gebaseerd op een script van de Emmy-genomineerde Simon Rich (An American Pickle, SNL) zal zich concentreren op een jonge Willy Wonka en zijn avonturen voordat hij de beroemdste chocoladefabriek ter wereld opent. De film, die op 17 maart 2023 in première gaat, wordt geregisseerd door Paul King.

Charlie and the Chocolate Factory is twee keer geadapteerd voor het grote scherm, waaronder een hitversie uit 2005 met Johnny Depp in de hoofdrol en geregisseerd door Tim Burton. De meest bekende versie is Willy Wonka & the Chocolate Factory uit 1971 met Gene Wilder in zijn meest iconische rol.

Er is geen directe adaptatie gemaakt van Charlie and the Great Glass Elevator (hoewel elementen ervan in beide films werden gebruikt), en Roald Dahl was bezig met het ontwikkelen van een derde Wonka-boek met de titel Charlie in the White House voordat hij stierf in 1990.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter