Tomb Raider-fans klagen over Alicia Vikander’s borsten

Afgelopen weekend ontstond er een controverse toen iemand op internet beweerde dat Alicia Vikander haar borsten veel te klein waren om de rol te kunnen spelen van Lara Croft in de nieuwe reboot van Tomb Raider. The Amazing Atheist plaatste zijn klacht op Twitter en de commentarensectie veranderde snel in een oorlogszone van mensen die probeerden op te komen voor Vikander. The Amazing Atheist had dit te zeggen: Alicia Vikander breasts

“Do I have to be the asshole who says her tits are too small for me to see her as Lara Croft? Do I have to be that guy? Do I have to be the one who fucking says it? I guess I do. Sorry.”

Zijn reactie kreeg vreemd genoeg veel bijval van andere mannen die Vikanders borsten niet naar hun normen vonden voldoen. De Tweet ging viraal en bezorgde hem maar liefst 378,699,482 views op zijn officiële pagina. Toch schoot de boodschap bij het grootste deel van het publiek in het verkeerde keelgat. Een vrouw merkte op dat toen Lara Croft voor het eerst verscheen in de videogame, haar borsten driehoeken waren. Ze legt uit:

“When Tomb Raider was released in 1996 (for console and PC), Lara Croft’s boobs were triangular. Let’s stop acting like the size/shape of a woman’s breasts predict her ability to play Lara Croft. It doesn’t really matter whether you see Alicia Vikander as Lara Croft… she is, deal with it.”

Sommige Tomb Raider-fans brachten het simpele feit naar voren dat de nieuwe versie van de film is gebaseerd op de game reboot van 2013, die een stuk minder seksistisch was dan eerdere games. Originele game-ontwikkelaars gaven de technologie de schuld toen Lara Croft voor het eerst verscheen, ze wezen er op dat ze geen lang haar konden maken, dus moesten ze haar andere troeven versterken, zodat iedereen wist dat ze een vrouw was. De keuze zorgde ervoor dat er veel spellen werden verkocht en de start was van een filmfranchise.

Alicia Vikander heeft zelf nog niet gereageerd op de commotie. Je kunt het bericht en enkele van de reacties hieronder lezen via het Twitter-account van Amazing Atheist Guy.

Alicia Vikander breasts

Alicia Vikander breasts

Tomb Raider begon in 1996 als een computerspel en is uitgegroeid tot de meest succesvolle game franchise tot op heden. De eerste keer dat deze succesvolle game verfilmd werd speelde Angelina Jolie de hoofdrol. Lara Croft: Tomb Raider en Lara Croft: Tomb Raider – Cradle of Life brachten wereldwijd ongeveer $435 miljoen op.

Lara Croft is de pittige, onafhankelijke dochter van een excentrieke avonturier die spoorloos verdween toen Lara nog een tiener was. Nu is ze een jonge vrouw van 21 en heeft ze nog geen echt doel in haar leven. Om de huur te kunnen betalen, scheurt ze als fietskoerier door een hippe wijk in Londen en volgt ze cursussen, waar ze maar zelden verschijnt. Ze weigert de leiding te nemen over haar vaders imperium omdat ze haar eigen weg wil uitstippelen. Ook omdat ze niet wil geloven dat hij dood is. Ondanks het feit dat iedereen haar aanraadt de feiten te accepteren en door te gaan met haar leven, besluit Lara het raadsel van zijn mysterieuze dood op te lossen. Lara laat alles en iedereen achter en gaat naar de laatst bekende bestemming van haar vader, een graftombe op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan. Maar het wordt geen makkelijke missie. Alleen de reis naar het eiland toe is al een hachelijke onderneming. Gewapend met slechts haar scherpe verstand, blind vertrouwen en doorzettingsvermogen, moet Lara tot het uiterste gaan tijdens haar reis naar het grote onbekende. Als ze dit avontuur overleeft, zal ze naam maken als de tomb raider.

Roar Utaugh regisseert de film voor Warner Bros. PicturesMGM en GK Films production. Hoofdrollen zijn er voor Alicia Vikander, Walton GogginsDominic WestHannah John-Kamen, Kristin Scott Thomas en Daniel Wu. Het scenario is geschreven door Geneva Robertson-Dworet. Tomb Raider draait vanaf vandaag in onze bioscopen.