Top 10 films en series op HBO Max Nederland na een week

De nieuwe streamingdienst HBO Max Nederland is op 8 maart 2022 verschenen. De populairste films in de eerste week van HBO Max in Nederland waren Warner Bros’ grootste releases van 2021 met Dune en The Matrix Resurrections. Ook superheldenfilms bleken favoriet bij de fans, met DC-films The Suicide Squad, Zack Snyder’s Justice League en Batman Begins die allemaal op de lijst stonden. De veelgeprezen Euphoria stond op de eerste plek als het ging om series, na de recente finale van seizoen 2. Bekijk hieronder de complete lijst van top 10 films en series op HBO Max Nederland na een week door JustWatch.

JustWatch is een internationale streaminggids die meer dan 20 miljoen gebruikers per maand in 95 landen helpt om iets te vinden om naar te kijken op Netflix, Prime Video, Apple TV+.

Top 10 films op HBO Max Nederland 

1. Dune

Het mythische en emotioneel geladen heldenepos Dune vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman met een grootse lotsbestemming, die naar de gevaarlijkste planeet in het universum moet reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Op de planeet komen kwaadwillende krachten in conflict met elkaar naar aanleiding van de exclusieve voorraad van de kostbaarste grondstof ooit (een middel om het grootste potentieel van de mensheid te ontgrendelen). Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen, zullen overleven.

2. The Matrix Resurrections

The Matrix: Resurrections ziet de terugkeer van Keanu ReevesCarrie-Anne Moss en Jada Pinkett Smith, die hun iconische rollen als Neo, Trinity en Niobe opnieuw zullen spelen. De film bevat ook nieuwkomers Priyanka Chopra JonasChristina RicciNeil Patrick HarrisJessica HenwickJonathan GroffToby Onwumere en Yahya Abdul-Mateen II, die de jonge Morpheus speelt.

3. Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en barbaarse oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door Hagrid, een woeste figuur op een vliegende motorfiets. Met een speciale trein die vertrekt van perron 9¾, belandt hij op Hogwarts Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook komt Harry erachter dat zijn ouders tovenaars waren en dat hij wereldberoemd is. Toen hij een baby was, heeft hij een moordaanslag overleefd van de meest gevreesde magiër Voldemort. Sterker nog: door Harry’s toedoen is er nooit meer iets vernomen van Voldemort.

4. The Suicide Squad

Welkom in Belle Reve, de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS. Hier zitten de allerergste superschurken gevangen. En zij doen alles om hun vrijheid terug te winnen, zelfs al moeten ze zich daarvoor aansluiten bij de ultrageheime en dubieuze Task Force X. Ook dit keer is het weer alles of niets voor een bonte verzameling slechteriken, bestaande uit Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin en natuurlijk de geliefde psychopaat Harley Quinn. Zwaarbewapend worden ze op Corto Maltese gedropt, een afgelegen eiland waar het wemelt van de vijanden. Om hun vernietigingsmissie te voltooien moet de Squad door een jungle vol militanten en guerrillatroepen trekken. Ze worden bijgestaan door kolonel Rick Flag die ze in toom moet zien te houden, terwijl de technici van Amanda Waller intussen alles volgen wat ze doen.

5. Elser (13 Minutes)

Met slechts dertien minuten meer had meubelmaker Georg Elser eigenhandig de wereldgeschiedenis veranderd en miljoenen levens kunnen redden. Met die dertien minuten meer zou de door hem gemaakte bom Adolf Hitler en zijn handlangers hebben gestopt.

Maar op 8 november 1939 verliet Hitler de plek van de geplande aanslag eerder dan verwacht, waardoor het plan van Elser catastrofaal mislukte. Wie was deze man die het gevaar van Hitler eerder zag dan vele anderen en actie ondernam juist toen iedereen gedwee orders volgde of zweeg? Wat zag hij dat anderen in zijn omgeving niet zagen of wilden zien? Wat bewoog hem om zelfs in gevangenschap van de Duitsers te blijven strijden in de hoop een wereldoorlog te voorkomen?

6. Zack Snyder’s Justice League

Gevoed door het herstelde vertrouwen in de mens en geïnspireerd door de onbaatzuchtigheid van Superman, krijgt Bruce Wayne nu te maken met een nog grotere vijand. Maar gelukkig krijgt hij dit keer hulp van een nieuwe bondgenoot: Diana Prince. Batman en Wonder Woman moeten snel een team van metahumans samenstellen om de strijd aan te kunnen gaan met deze nieuwe dreiging. Maar ondanks het team van superhelden, met Wonder Woman (Gal Gadot), Cyborg (Ray Fisher) Batman (Ben Affleck), Aquaman (Jason Momoa) en The Flash (Ezra Miller), is het misschien al te laat om de wereld voor een catastrofale ramp te behoeden.

7. The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

De fenomenale en epische trilogie The Lord Of The Rings vertelt het verhaal van de strijd tussen goed en kwaad, om het bezit van de magische ring. In dit eerste deel worden we meegenomen naar Middle-earth en terug naar de tijd waarin mensen de wereld deelden met onsterfelijke elfen, machtige tovenaars, nijvere dwergen en Hobbits. Door een bepaling van het lot heeft de Hobbit Frodo de ring in handen gekregen. Dan ontdekt Gandalf, een tovenaar, dat het kleinood eigenlijk The One Ring is, ooit gesmeed door Sauron, bedoeld om heel Middle-earth aan zich te onderwerpen. Frodo moet nu een zware reis aangaan om de Ring terug te gooien in de vuren van Mount Doom. In deze moeilijke taak wordt hij vergezeld door enkele dappere vrijwilligers, The Fellowship.

8. Batman Begins

Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor een groot deel van zijn leven opzadelde met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra’s Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint met een gevecht tegen maffiabaas Don Falcone, een gekke dokter met de naam Jonathan ‘Scarecrow’ Crane en nog een mysterieuze derde persoon…

9. Locked Down

In Locked Down ontdekken Linda (Anne Hathaway) en Paxton (Chiwetel Ejiofor), net als ze besluiten te scheiden, dat het leven andere plannen heeft, aangezien ze thuis vastzitten vanwege de verplichte lockdown. Samenwonen lijkt in eerste instantie een uitdaging te zijn, maar gevoed door poëzie en overvloedige hoeveelheden wijn, zal het hen op de meest verrassende manier dichter bij elkaar brengen.

10. Mad Max

Mel Gibson speelt Max Rockansky, de onverschrokken, in leder gehulde agent die strijd voert tegen moordzieke motorrijders die zijn familie te grazen namen. Het is een oorlog die gezien moet worden om te geloven, een wegvernietigend, neo-punk, tot-de-dood gevecht, gesitueerd in een post-apocalyptisch Australië. Op het einde rijdt een eenzame man op een strook van de autosnelweg, die nu verlost is van onwaardig wegtuig – een snelweg die Mel Gibson naar het sterrendom leidt.

Top 10 series op HBO Max Nederland 

1. Euphoria

Na de première in 2019 werd Euphoria al snel een groot succes voor HBO. De serie richt zich op de 17-jarige Rue (Zendaya) die door haar leven navigeert terwijl ze ook te maken heeft met liefde, verlies en verslaving. In het tweede seizoen zijn er ook rollen voor Hunter Schafer, Nika King, Eric Dane, Angus CloudJacob ElordiAlgee SmithSydney SweeneyAlexa DemieBarbie FerreiraMaude Apatow, Javon Walton, Dominic Fike, Storm Reid en Austin Abrams.

2. Succession

De serie Succession gaat over opvolging binnen een disfunctionele Amerikaanse global-media-familie, geregisseerd door de Oscar-genomineerde Jess Amstrong, die medeauteur is van In The Loop en ook bij Black Mirror als schrijver betrokken is geweest. Centraal stat de familie Roy, welke een wereldwijd media- en entertainmentimperium onder beheer heeft. Wanneer patriarch Logan Roy (Brian Cox) besluit af treden als hoofd van het bedrijf, wordt de familie gedwongen om over de volgende stappen na te denken.

3. Game of Thrones

Geïnspireerd op de succesvolle fantasieboeken reeks ‘Een Lied van IJs en Vuur’ door George R.R. Martin, speelt deze HBO dramaserie zich af in een fantasiewereld waar zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen het mysterieuze obscure van hierboven, vechten de machtige families van het Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren. Het is een verhaal van bedrog en verraad, van overwinningen en triomf en van adelheid en eer. In Game of Thrones is het een kwestie van winnen of sterven.

4. Band of Brothers

Het waargebeurde relaas, gebaseerd op interviews met overlevenden en op dagboeken en brieven van soldaten van Easy Company, volgt hun belevenissen op de voet… van de uitzonderlijke moed die ze aan de dag legden tot de onbeschrijfelijke angsten die ze doorstonden. Als elite-commando’s werden ze in de vroegemorgen van D-Day boven Frankrijk gedropt, vochten ze mee tijdens het Ardennenoffensief en veroverden ze Hitlers Adelaarsnest in Berchtesgaden. Hun eenheid leed enorme verliezen. Hun naam werd legendarisch.

5. Superman & Lois

Na jaren van confrontatie met megalomane superschurken, monsters die grote schade aanrichten aan Metropolis en buitenaardse indringers die het menselijk ras willen vernietigen, komen ‘s werelds beroemdste superheld, The Man of Steel alias Clark Kent (Tyler Hoechlin) en de beroemdste journalist Lois Lane (Elizabeth Tulloch) oog in oog te staan ​​met een van hun grootste uitdagingen ooit: omgaan met alle stress, druk en complexiteit van de huidige samenleving. Clark en Lois maken de toch al moeilijke taak van het opvoeden van twee jongens nog ingewikkelder en moeten zich ook bezighouden met de vraag of hun zoons Jonathan (Jordan Elsass) en Jordan (Alexander Garfin) de superkrachten van hun vader kunnen erven.

6. Peacemaker

In de serie Peacemaker moeten enkele leden van organisatie ARGUS samenwerken met de gelijknamige antiheld, bekend uit The Suicide Squad. Deze vervelende opdracht kan gezien worden als een wraakactie van Amanda Waller, vanwege het feit dat de betreffende collega’s tegen haar ingingen.

7. Raised by Wolves

Raised by Wolves gaat over twee androids die tot taak hebben menselijke kinderen op een mysterieuze nieuwe planeet groot te brengen. Terwijl de ontluikende kolonie van mensen dreigt te worden verscheurd door religieuze verschillen, leren de androids dat het beheersen van de overtuigingen van mensen een verraderlijke en moeilijke taak is.

8. Chernobyl

Op 26 april 1986 vond er bij de kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne een enorme explosie plaats waarbij radioactief materiaal vrijkwam in Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne, tot in Scandinavië en West-Europa.

In de 5 delige miniserie Chernobyl staan de verschillende mensen centraal die bij de ramp betrokken raakten. Zoals Valery Legasov, gespeeld door Emmy genomineerde Jared Harris (The Crown, Mad Men), een vooraanstaande Sovjet-kernfysicus. Als onderdeel van het responsteam was hij één van de eersten die de omvang van de ongeëvenaarde ramp begreep. Stellan Skarsgård (Melancholia, Good Will Hunting) speelt Sovjet vice-premier Boris Shcherbina, die door het Kremlin wordt aangesteld om de regeringscommissie over Tsjernobyl te leiden in de uren meteen na het ongeval. Oscar genomineerde Emily Watson (Hilary and Jackie, Breaking the Waves) speelt Ulana Khomyuk, een Sovjet-kernfysicus die zich heeft toegelegd op het oplossen van het mysterie dat tot de ramp in Tsjernobyl heeft geleid.

9. Westworld

Chaos overheerst in dit volgende hoofdstuk over de geboorte van een nieuwe levensvorm. In seizoen twee van Westworld neemt Dolores (Evan Rachel Wood) de touwtjes in handen, terwijl Maeve (Thandie Newton) zo haar eigen missie te volbrengen heeft. De net bevrijde “hosts” hebben nog een appeltje te schillen met de mensheid, en we komen meer te weten over Delos wanneer Bernard (Jeffrey Wright) en de Man in Black (Ed Harris) gedwongen worden om fouten in hun verleden recht te zetten. Deze 10 bloedstollende afleveringen komen van de makers Jonathan Nolan en Lisa Joy, en zijn geproduceerd door Kilter Films en J.J. Abrams‘ Bad Robot Productions.

10. True Detective

True Detective, een HBO-serie genomineerd voor maar liefst van 13 Emmy’ en winnaar van vijf Emmy’s. Het gaat hier om een tv-serie reeks waarin politieonderzoek zowel persoonlijke als professionele geheimen van betrokkenen blootlegt…binnen én buiten de wet. In het eerste seizoen schitteren Woody Harrelson en Matthew McConaughey als Martin Hart en Rust Cohle. In het tweede seizoen speelt Vince Vaughn de rol van Frank Semyon en vertolkt Colin Farrel het personage Ray Velcoro.

HBO Max Nederland aanbod

Alles waar je van houdt op één plek. HBO Max met ingang van 8 maart 2022 beschikbaar in Nederland. Deze streamingdienst bevat series en films van onder andere Warner Bros. Max Originals, HBO, DC maar ook Cartoon Network. HBO maakte door de jaren verschillende populaire hitseries, onder andere The WireGame of ThronesBand of BrothersThe Sopranos, Chernobyl. Binnenkort wordt ook de Game of Thrones prequel House of the Dragon aan het aanbod toegevoegd.

Ook diverse films zijn in de collectie van HBO Max Nederland vertegenwoordigd; van de The Lord of the Rings en The Hobbit-trilogieën tot The Matrix, de The Dark Knight-films, tot de Harry Potter-franchise, Mad Max: Fury Road. Maar denk ook aan DC Films, zoals Wonder Woman 1984, Justice League, Green Lantern, Watchmen, Superman Returns

Daarnaast zullen ook recente Warer Bros.-films op de streamer verschijnen, zoals The Little Things, Godzilla vs. Kong, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Mortal Kombat, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, Dune, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho en The Matrix 4.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter