Tragisch ongeluk op set Blade Runner 2

Tragisch ongeluk op set Blade Runner 2Een 28 jarige Hongaarse decorbouwer is omgekomen op een filmset in Boedapest waar Blade Runner 2 wordt opgenomen. Dit gebeurde toen hij het decor uit elkaar aan het halen was en een van de platforms boven op hem viel. De exacte reden waarom het gebeurde is nog niet duidelijk. In een interview met The Hollywood Reporter wilde de woordvoerder van de studio zich er niet verder over uitlaten, maar gaf wel aan dat er een onderzoek gaande was naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Het is niet de eerste keer dat een dodelijk ongeluk op de set plaatsvindt. Zo is Midnight Rider uit 2014 nooit afgerond als gevolg van het overlijden van een van de medewerkers op de set. De opnames voor een scene vonden plaats op een spoorweg, nadat de filmmakers de crew verzekerd hadden dat dit veilig was. Dat was echter niet het geval en de makers hadden verzuimd een officiële vergunning aan te vragen om op de spoorweg te mogen filmen. Toen ze aan het werk waren, naderde een trein en de film-crew moest zo snel mogelijk het decor van de rails halen en zichzelf in veiligheid brengen. Crew-lid Sarah Jones werd geraakt door de trein en overleed vervolgens.

Blade Runner 2 speelt zich jaren af na het origineel uit 1982. Harrison Ford zal in de film terugkeren als Rick Deckard. Tevens zijn er rollen voor Ana de Armas, Dave BautistaRobin Wright, Sylvia Hoeks, Carla Juri, Hiam Abbass, David Dastmalchian, Lennie James en Ryan Gosling. Het scenario wordt geschreven door Hampton Fancher en Michael Green.

Het origineel is geschreven door Fancher en David Peoples gebaseerd op Philip K. Dick’s boek “Do Androids Dream of Electric Sheep?”. Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners) zal de film regisseren. Frank Giustra, Ridley Scott en Tim Gamble, CEO’s van Thunderbird Films, zijn uitvoerend producent. Blade Runner 2  is te zien vanaf 6 oktober 2017.