Trailer biopic Colette met Keira Knightley

Bleeker Street heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Colette, de biopic met tweevoudig Academy Award genomineerde Keira Knightley (The Imitation Game, Pride & Prejudice). Bekijk de trailer hieronder.

Knightley speelt Sidonie-Gabrielle Colette, de Franse schrijver en Nobelprijswinnaar die het meest bekend staat om het boek “Gigi” uit 1944, dat later werd geadapteerd tot de beroemde film musical uit 1958 met in de hoofdrol Leslie Caron. De film won de Oscar voor Beste Film. Meer recentelijk adapteerde Stephen Frears haar roman “Chéri” uit 1920 in een film met Michelle Pfeiffer.

Colette komt einde negentiende eeuw van het platteland om te huwen met Willy, een oudere man en bekend literatuurcriticus en vestigt zich in Parijs. Het bijzondere literaire talent van Colette werd al snel door haar man onderkend. Op zijn aandringen schrijft ze een aantal autobiografische romans over haar schooljaren, die onder zijn eigen naam, “Willy“, worden gepubliceerd. Zo ontstaan tussen 1900 en 1903 haar vier min of meer autobiografische Claudine-romans. Het personage Claudine wordt een echt icoon in Parijs, maar Colette wordt dat niet omdat Willy het auteurskrediet opeist. Om haar eigen literaire stem terug te winnen, verlaat ze haar man.

De film heeft tevens rollen voor Dominic West, Eleanor Tomlinson en Fiona Shaw. Het scenario is geschreven door Westmoreland, samen met zijn overleden man en filmpartner Richard Glatzer. Pam Koffler en Christine Vachon (Carol, Still Alice) produceren de film voor Killer Films, samen met Elizabeth Karlsen en Stephen Woolley (Carol, Made in Dagenham) van Number 9 Films.

Colette wordt geregisseerd Wash Westmoreland (Still Alice). De film draait vanaf september 2018 in de bioscoop.

Wat vind je van de Colette trailer? Laat het ons weten in de comments!