Trailer Devil’s Knot met Reese Witherspoon en Colin Firth

Bekijk hieronder de eerste trailer van Devil’s Knot, de nieuwe film van regisseur Atom Egoyan (Chloe, Where the Truth Lies). De film gaat over de West Memphis Three, drie mannen die 18 jaar in de cel hebben vastgezeten omdat ze waren veroordeeld voor de moord op drie achtjarige jongens. Ze werden onlangs vrijgelaten omdat er niet genoeg bewijs was voor hun veroordeling.

Dit indrukwekkende drama van regisseur Atom Egoyan, met in de hoofdrollen Oscarwinnaars Colin Firth en Reese Witherspoon, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de West Memphis Three. Een brute moord op drie kleine jongens zorgt begin jaren ’90 voor opschudding bij een kleine gemeenschap in Arkansas. Op zoek naar een makkelijke zondebok worden na een kort onderzoek al gauw drie tieners met een voorliefde voor hardrock muziek en occulte zaken veroordeeld tot zware gevangenisstraffen. Door het duidelijke gebrek aan De jaren die daarop volgen blijft hun zaak de gemoederen binnen Amerika en daarbuiten bezighouden.

Reese Witherspoon speelt Pam Hobbs, de rouwende moeder van een van de vermoorde knullen. Zij krijgt te maken met Ron Lax (Colin Firth), een privédetective die de waarheid probeert te achterhalen. De rest van de cast bestaat uit Dane DeHaan, Mireille Enos, Bruce Greenwood, Elias Koteas, Stephen Moyer en Amy Ryan.

Devil’s Knot ging in première tijdens het Toronto International Film Festival. Wanneer deze film in Nederland te zien is, is nog niet bekend.