Trailer en poster voor Martin Luther King Jr. film Selma

De trailer voor regisseur Ava DuVernay‘s biopic over Dr. Martin Luther King, Jr., Selma, staat nu online. Tevens hebben we de nieuwe poster van de film. Deze kun je hieronder bekijken.

In het waargebeurde drama Selma blikken we terug op één van de historische hoogtepunten uit de Amerikaanse geschiedenis: de Voting Rights Act waarmee het stemrecht voor elke Amerikaan, ongeacht huidskleur of afkomst, werd vastgelegd. De strijd van Martin Luther King, Jr. voor gelijkheid van stemrecht eindigt op 6 augustus 1965, wanneer president Lyndon B. Johnson de nieuwe wet ondertekent.

Selma

In 1965 gold er in meerdere Amerikaanse staten geen stemrecht voor alle burgers. Onder de bezielde leiding van Dr. Martin Luther King Jr. kwam de burgerrechtenbeweging daartegen in opstand door een mars te organiseren van Selma naar Montgomery, steden in de zuidelijke staat Alabama. Deze tocht verliep – letterlijk – niet zonder slag of stoot. De gewelddadige beelden van mishandelde demonstranten zorgden ervoor dat hun boodschap van gelijkheid doordrong bij de massa, waardoor de eerdere onwillige president Lyndon B. Johnson alsnog met een wet over de brug kwam.

Hoofdrollen zijn er voor David Oyelowo, Tom Wilkinson, Cuba Gooding Jr., Alessandro Nivola, Giovanni Ribisi, Common, Carmen Ejogo, Lorraine Toussaint, Tim Roth en Oprah Winfrey.

De regie is in handen van Ava DuVernay op basis van een scenario door DuVernay en Paul Webb. Selma wordt onder meer geproduceerd door grote namen als Oprah Winfrey (Harpo Films) en Brad Pitt (Plan B Entertainment).

Selma wordt op 25 december in een klein aantal theaters in New York en Los Angeles uitgebracht. De maand erop zal de film een grotere release in de Amerikaanse bioscopen krijgen. In Nederland draait Selma vanaf 5 maart 2015 in de bioscopen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter