Trailer HBO Original’s The Tale met Laura Dern

HBO heeft de trailer vrijgegeven voor de aankomende film The Tale, de Sundance hit welke de zender eerder dit jaar verkreeg. Bekijk de trailer hieronder.

The Tale volgt Jennifer (Laura Dern) als ze geconfronteerd wordt met levensveranderende vragen wanneer een kort verhaal dat ze op 13-jarige leeftijd schreef, haar dwingt om opnieuw naar haar eerste seksuele relatie te kijken – en de verhalen die we onszelf vertellen om te overleven. De film is gebaseerd op het eigen waargebeurde verhaal van de bekroonde schrijver-regisseur Jennifer Fox (My Reincarnation, Beirut).

In de film speelt Dern een onbevreesde, 50 jarige documentairemaker die op locatie wordt gestoord door geagiteerde voicemailberichten van haar moeder Nettie (Ellen Burstyn), die erg overstuur klinkt. Ze heeft zojuist een decennia oud verhaal dat Jennifer op 13-jarige leeftijd schreef ontdekt. Het verhaal gaat over hoe haar paardrijinstructeur (Elizabeth Debicki) en loopbaancoach (Jason Ritter) naar verluidt samenzweerden om haar te ontmaagden. Nettie beseft dat het verhaal waargebeurd moet zijn en confronteert haar dochter hiermee. Jennifer herinnert zich de details uit het verhaal echter anders. Ze gaat op zoek naar alle betrokkenen uit het verhaal, maar wanneer de dertienjarige Jenny haar pad kruist, komt de schokkende waarheid naar boven.

The Tale heeft verder rollen voor Common, Isabelle Nélisse, Frances Conroy en John Heard. De film is geschreven en geregisseerd door Jennifer Fox en is op 26 mei te zien op HBO.