Trailer voor The Imitation Game

The Weinstein Company heeft de eerste trailer van The Imitation Game vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken. Dit indrukwekkende drama gaat over het leven en werk van wetenschapper Alan Turing (Benedict Cumberbatch), wiens uitvinding essentieel was voor de beëindiging van de 2e Wereldoorlog.

The Imitation Game

De briljante maar emotioneel gecompliceerde Brit hielp met zijn werk de oorlog te verkorten en heeft daarmee de levens van tienduizenden mensen gered. In de winter van 1952 werd hij door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel tijdens de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient.

De hoofdrollen worden gespeeld door Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mark StrongCharles Dance, Matthew Goode, Rory Kinnear.

De film is geregisseerd door Morten Tyldum en geschreven door Graham Moore, gebaseerd op de biografie Alan Turing: The Enigma uit 1983 van Andrew Hodges.

The Imitation Game draait vanaf 8 januari 2015 in de Nederlandse bioscopen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter