Trailer voor nieuwe Makoto Shinkai film Suzume no Tojimari

Na de hits Your Name (Kimi no Na wa) en Weathering with You (Tenki no Ko) brengt regisseur Makoto Shinkai ons zijn nieuwste animatiefilm Suzume no Tojimari. Bekijk hier de eerste trailer van Suzume no Tojimari, wat in het Japans ongeveer betekent “Suzume sluit de deuren”.

Trailer Suzume no Tojimari

De 17-jarige Suzume uit het dorpje Kyushu ontmoet een jongeman die op zoek is naar een deur. Zij vindt de mysterieuze deur bij de ruïnes van een gebouw. Maar zodra ze het opent gaan er vergelijkbare deuren in heel Japan open, wat tot chaos in het hele land leidt. Het is aan Suzume om de portalen weer te sluiten.

Makoto Shinkai films zijn vaak mysterie verhalen, die draaien om een jongen en een meisje die geconfronteerd worden met een apocalyptisch doemscenario. Deze formule is mede wat zijn vorige twee films, Your Name en Weathering With You, zo succesvol maakte. Ook Suzume no Tojimari lijkt dit patroon nu dus te volgen. Shinkai werkt ook opnieuw samen met verschillende collega’s van zijn vorige twee films. Zo keren animatie regisseur Kenichi Tsuchiya en art director Takumi Tanji terug voor dit project. De rockband Radwimps zal ook opnieuw de muziek verzorgen.

Suzume no Tojimari gaat in Japan op 11 november in première. Een releasedatum in het westen is nog niet bekend, evenals een Engelstalige titel. In het geval van Your Name duurde het tot ongeveer een jaar na de de Japanse première voordat een westerse release kwam. Bij Weathering with You was dat zes maanden. Your Name is inmiddels de op twee na meest lucratieve anime film wereldwijd.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter