Trailer Oliver Stone’s documentaire JFK Revisited

De naam van de documentaire- en filmmaker Oliver Stone zul je mogelijk al eerder hebben gehoord in associatie met de vermoorde president John Fitzgerald Kennedy (JFK). In 1991 ging zijn speelfilm JFK namelijk in première. Blijkbaar is Stone nog niet klaar met dit onderwerp, want dertig jaar na de succesvolle maar controversiële film keert hij weer terug naar het verhaal over de Kennedy moord met de documentaire JFK Revisited: Through The Looking Glass. Bekijk hier de trailer.

Dankzij een reeks documenten rond de Kennedy moord die in 2017 zijn vrijgegeven kreeg Oliver Stone genoeg informatie om weer te duiken in het onderwerp. JFK Revisited: Through The Looking Glass is voorzien van narratie door Whoopi Goldberg en Donald Sutherland. Ook komen veel experts, historici en ooggetuigen aan het woord. Met dit bewijs beweert Oliver Stone dat veel “complottheorieën” nu “complotfeiten” zijn geworden. In een verklaring vertelt hij dat de documentaire direct aansluit op zijn film JFK (1991).

“This documentary film represents an important bookend to my 1991 film. It ties up many loose threads, and hopefully repudiates much of the ignorance around the case and the movie.”

John F. Kennedy was de 35ste president van de Verenigde Staten. Op op 22 november 1963 werd hij doodgeschoten tijdens een bezoek aan Dallas, Texas. De voormalige marinier Lee Harvey Oswald werd aangehouden op verdenking van de moord op de president, en twee dagen later werd hij zelf vermoord. Hoewel onderzoek van de Warren Commissie concludeerde dat Oswald de enige schutter was geloven veel mensen tot op de dag van vandaag dat er een complot zat achter de Kennedy moord. In de film JFK wordt de theorie van Oswald als enige schutter in twijfel getrokken. Zo kon de enige kogel die door Oswald zou zijn afgevuurd nooit de juiste hoeveelheid schade hebben aangericht. De theorieën en conclusies die in JFK werden gepresenteerd zijn echter omstreden. De film lijkt in bepaalde scenes te suggereren dat de CIA en Kennedy’s opvolger Lyndon B. Johnson verwikkeld waren in de moord om een staatsgreep te plegen. Oliver Stone heeft zijn positie in dit onderwerp de afgelopen decennia fel verdedigd.

JFK Revisited: Through The Looking Glass ging eerder dit jaar in première op het Cannes Film Festival. Op 26 november zal het in bioscopen verschijnen en op 29 november zal het ook te zien zijn op digitale platforms.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter