Trailer Prehistoric Planet David Attenborough

Apple TV+ heeft de eerste lange trailer en sneak peek vrijgegeven van de dinosaurus documentaire Prehistoric Planet. We horen de narratie van niemand minder dan Sir David Attenborough. Bekijk de video hieronder.

Trailer Prehistoric Planet

De trailer en de sneak peek van Prehistoric Planet tonen diersoorten die voorkwamen aan het einde van het Krijt. Dit was het laatste gedeelte van het dinosaurus tijdperk, ongeveer 66 miljoen jaar geleden. We zien onder andere een jonge Tyrannosaurus Rex die op het strand leert jagen, onder toezicht van zijn vader. De documentaire lijkt veel recente wetenschappelijke vondsten toe te passen, zoals dinosaurussen met veren en bewijs van ouderschap onder tyrannosaurussen. Ook tonen de trailers speculatieve verschijnselen waar geen direct fossiel bewijs van bestaat. Zo zien we een sauropodus met opblaasbare nekbuidels.

Prehistoric Planet is een vijfdelige natuurdocumentaire met fotorealistische visuele effecten, geproduceerd door MPC (The Lion KingThe Jungle Book). De serie wordt voor Apple gemaakt door BBC Studios Natural History Unit (Planet Earth). Producenten verwikkeld in het project zijn John Favreau en Mike Gunton. Veteraan van BBC natuurdocumentaires Sir David Attenborough verzorgt de voice overs.

De serie lijkt het format te volgen van de klassieke BBC serie Walking with Dinosaurs (1999), waarbij live action omgevingen worden gecombineerd met computer geanimeerde dinosaurussen en andere prehistorische organismen. In media worden dinosaurussen vaak afgebeeld als bloeddorstige en luidruchtige monsters. Net als Walking With Dinosaurs lijkt Prehistoric Planet veel dinosaurus clichés te vermijden, en zien we in plaats daarvan grotendeels gescripte verhaallijnen over van het dagelijks leven van de dieren. Prehistoric Planet zal op 22 mei wereldwijd debuteren op Apple TV+.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter