Trailer The Danish Girl met Eddie Redmayne

Bekijk hieronder de allereerste trailer van de film The Danish Girl van regisseur Tom Hooper (Les Misérables) met in de hoofdrol Oscar-winnaar Eddie RedmayneThe Danish Girl is een verfilming van David Ebershoff gelijknamige roman.

The Danish Girl trailer

Kopenhagen, 1926. De Deense artiest Gerda Wegener (Alicia Vikander) schildert haar eigen man, Einar Wegener (Eddie Redmaybe) als een vrouw. Zodra het schilderij populair begint worden begint Einar zichzelf steeds vaker als een vrouw te kleden, en noemt zichzelf voortaan Lili Elbe. Met zijn passie voor feminisme en de steun van Gerda begint Einar – of Elbe – aan zijn reis om zichzelf door middel van operaties helemaal te veranderen in een vrouw, een beslissing die een grote impact heeft op hun leven. Een kindervriend van Einar, kunsthandelaar Hans Axgil (Matthias Schoenaerts) verschijnt en begint een complexe liefdesrelatie met de koppel.

De film wordt geregisseerd door Tom Hooper, met wie Redmayne eerder werkte aan Les Misérables. Het scenario is geschreven door Lucinda Coxon, gebaseerd op het gelijknamige boek van David Ebershoff. De hoofdrollen worden gespeeld door Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Amber Heard.

The Danish Girl verschijnt op 14 januari 2016 in de Nederlandse bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter