Trailer Tolkien | Vanaf 6 juni 2019 in de bioscoop

20th Century Fox heeft een trailer vrijgegeven voor de biopic Tolkien, over de schrijver van The Lord of the Rings-boeken. In de hoofdrol zien we X-Men en Mad Max: Fury Road-acteur Nicholas Hoult als J.R.R. Tolkien (1892 – 1973). De trailer zagen we al eerder, maar dit keer gaat het om de Nederlandse trailer. Nu weten we dus ook wanneer de film in de Nederlandse bioscoop zal verschijnen, namelijk 6 juni 2019! Bekijk de trailer hieronder.

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de schrijver die als wees vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt bij een groep mede-buitenbeentjes op school. De uitbraak van de Eerste Wereldoorlog dreigt het broederschap uit elkaar te drijven. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

De biopic over de schrijver van The Hobbit en The Lord of the Rings is afkomstig van Fox Searchlight en Chernin Entertainment en heeft tevens rollen voor Lily Collins en Genevieve O’Reilly, Colm Meaney, Derek Jacobi, Anthony Boyle, Patrick Gibson en Tom Glynn-Carney.

Tolkien is geregisseerd door Dome Karukoski (The House of Dark Butterflies) op basis van een scenario door David Gleeson en Stephen Beresford.

Tolkien is vanaf 6 juni 2019 in de Nederlandse bioscoop te zien.