Trailer van docu The Bee Gees: How To Mend A Broken Heart

Op 21 december wordt The Bee Gees: How To Mend A Broken Heart, de eerste lange documentaire over de legendarische band die meer dan 1.000 nummers schreef, twintig nummer één hits creëerde en tot nu toe meer dan 220 miljoen platen verkocht, uitgebracht in Nederland voor digitale download. De film beschrijft de opkomst van de iconische groep, bestaande uit de broers Barry, Maurice en Robin Gibb, hun muziek en de evolutie ervan door de jaren heen en bevat hedendaagse interviews met Barry Gibb, Eric Clapton, Mark Ronson, Noel Gallagher, Lulu, Nick Jonas, Chris Martin en Justin Timberlake. Bekijk hieronder alvast de trailer.

The Bee Gees: How To Mend A Broken Heart

De documentaire is een Polygram Entertainment-presentatie van een Kennedy / Marshall en White Horse Pictures-productie in samenwerking met Diamond Docs. The Bee Gees: How To Mend A Broken Heart, wordt geregisseerd door Frank Marshall, een voor een Academy Award genomineerde filmmaker / producer (The Curious Case of Benjamin Button, Seabiscuit, Jurassic World: Dominion), en was een officiële selectie voor het Telluride Film Festival 2020.

Marshall produceert samen met Nigel Sinclair en Jeanne Elfant Festa, onderdeel van het bekroonde team achter HBO’s The Apollo en producenten van The Beatles: Eight Days a Week en HBO’s George Harrison: Living in the Material World, en Mark Monroe (The Beatles: Eight Days a Week, Icarus).

Frank Marshall vertelde:

“Zoals zoveel mensen over de hele wereld, heb ik mijn hele leven lang van de muziek van The Bee Gees gehouden. Maar pas toen ik mijn eerste interview met Barry deed, bijna 3 jaar geleden, begon ik hun griezelige creatieve instincten te ontdekken. Hun muzikale gaven, hun humor en de broederschap en familie die hen zo uniek maakten. Het was een grote eer om bij deze film betrokken te zijn en de enorme impact te vieren die The Bee Gee’s op populaire muziek hebben gehad.”

Jody Gerson, uitvoerend producent en voorzitter en CEO van Universal Music Publishing Group, zei:

“Ik ben vereerd om The Bee Gees in de schijnwerpers te zetten, niet alleen als supersterren, maar ook als broers en iconische songwriters. Hun muziek heeft een onuitwisbare impact gehad op muziek en cultuur en we vinden het geweldig om hun verhaal te delen met fans over de hele wereld.”

Producer Nigel Sinclair zei:

“Het talent van Barry, Maurice en Robin Gibb heeft in vijf decennia een buitengewone impact gehad op vijf continenten en hun nalatenschap zal nog generaties lang voelbaar zijn. Het is een ongelooflijk voorrecht om het verhaal van de Bee-Gees naar bioscopen te kunnen brengen waar het publiek de wereld kan ervaren die deze supersterren op het grote scherm hebben gecreëerd en hopelijk een welkome ontsnapping bieden aan de moeilijke tijden die we momenteel doormaken.”

The Bee Gees: How To Mend A Broken Heart wordt geregisseerd door Frank Marshall; geproduceerd door, Nigel Sinclair, Jeanne Elfant Festa, Mark Monroe, Frank Marshall; uitvoerend geproduceerd door David Blackman, Jody Gerson, Steve Barnett, Nicholas Ferrall, Cassidy Hartmann, Ryan Suffern; geschreven door Mark Monroe met consulent Cassidy Hartmann. Aly Parker is Supervising Producer.

Het toont de tijdloze en overtuigende erfenis van The Bee Gees, met interviews van huidige muzikanten die door hun liedjes zijn beïnvloed. Dit is het aangrijpende verhaal van drie broers die een emotie najagen die ze als kinderen voelden, het plezier van samen zingen en het creëren van liedjes met dat unieke geluid.

The Bee Gees: How To Mend A Broken Heart is vanaf 21 december te zien.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter