Trailer voor Call Jane met Sigourney Weaver & Elizabeth Banks

Roadside Attractions heeft een officiële trailer vrijgegeven voor Call Jane, het aanstaande drama met Elizabeth Banks en Sigourney Weaver. De film ging eerder dit jaar in wereldpremière op het Sundance Film Festival en zal naar verwachting op 28 oktober in de bioscoop verschijnen.

De video, die je hieronder kunt bekijken, toont Banks als een huisvrouw uit de jaren 60 die ontdekt dat haar zwangerschap haar algehele gezondheid heeft beïnvloed. Wanneer de volledig mannelijke medische raad van het ziekenhuis besluit dat het niet de moeite waard is om haar leven te redden, wendt ze zich tot een groep anonieme vrouwen die haar vrijwillig toegang geven tot veilige abortus. Geïnspireerd door de zaak van de groep, wordt ze een onmisbaar lid van hun team.

Call Jane trailer

Gesitueerd in Chicago, 1968, terwijl de stad en het land op de rand van politieke onrust staan, leidt de huisvrouw Joy in de voorsteden een gewoon leven met haar man en dochter. Als Joy’s zwangerschap leidt tot een levensbedreigende hartaandoening, moet ze zich een weg banen door een volledig mannelijke medische instelling die niet bereid is haar zwangerschap te beëindigen om haar leven te redden. Haar zoektocht naar een oplossing leidt haar naar Virginia, een onafhankelijke visionair die zich sterk inzet voor de gezondheid van vrouwen, en Gwen, een activiste die droomt van een dag waarop alle vrouwen toegang zullen hebben tot abortus, ongeacht hun vermogen om te betalen. Joy is zo geïnspireerd door hun werk dat ze besluit om met hen samen te werken en elk aspect van haar leven op het spel te zetten.

Geïnspireerd door ware gebeurtenissen, wordt Call Jane geregisseerd door Phyllis Nagy op basis van een scenario geschreven door Hayley Schore en Roshan Sethi.

Met in de hoofdrollen Elizabeth Banks, Sigourney Weaver, Wunmi Mosaku, Kate Mara, Chris Messina, John Magaro, Cory Michael Smith, Aida Turturro, Bruce MacVittie en Rebecca Henderson.

Call Jane wordt geproduceerd door Robbie Brenner, Kevin McKeon, David Wulf, Leal Naim en Thomas R. Burke, met Schore, Sethi, Lee Broda, Erica Kahn en Judy Bart als uitvoerende producenten.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter